Kerstvakantie Uitjes Haarlem!

7 december 2022
Wat gaan de kinderen, of jullie als gezin samen, doen in de kerstvakantie? Bekijk deze tips voor een superleuke kerstvakantie in en om Haarlem!
Leuke dingen doen in de kerstvakantie!

Cursussen, workshops en dagkampen in de kerstvakantie

1. Schaatscursus bij Kras sport op IJsbaan Haarlem

Kinderen leren héél veel tijdens de 3- of 4 daagse schaatscursussen van Kras Sport. Ze gaan 2 x 45 minuten per dag het ijs op en hebben tussendoor even pauze met warme chocomel. Ieder kind wordt op passend niveau ingedeeld.

2. Dagkampen bij The Little Gym Haarlem

Hindernisbanen, spelletjes, gym, turnen, springkussen, muziek en knutselen zorgen bij The Little Gym Haarlem voor uitdaging en plezier voor kinderen van 2,5 t/m 9 jaar! Zowel leden als niet-leden kunnen hele of halve dagen meedoen.

3. LEGO® dagen bij Young Engineers

Er kan weer worden gebouwd met het prachtige materiaal uit de 'Young Engineers LEGO Kit'! Deze vakantie kunnen kinderen van 6-11 bouwen aan verschillende modellen. Wanneer ze af zijn wordt er natuurlijk nog mee gespeeld!


4. Musical4Daagse

In de kerstvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan. Zingen, dansen en acteren.
Met dit musicalproject van Musical4Daagse maken kinderen -mét of zonder musical ervaring- een musical in 4 dagen met een voorstelling in de Haarlemse Stadsschouwburg voor echt publiek! 


5. 3x Scopo Events 

Deze kerstvakantie organiseert Scopo Atletico maar liefst 3 leuke events! Zo zijn er de Scopo sportdagen waarop kinderen verschillende sporten gaan beoefenen, er is een te gekke RUIG dag in de duinen en ze gaan een dag apenkooien in de zaal!


6. Brick Kids Workshops

Bij de Loco Fabriek, in het centrum van Haarlem, kunnen kinderen deze vakantie op verschillende dagen hun 'Brick Kids Diploma' halen! Een Brick Master ontvangt en begeleidt de kinderen om de mooiste bouwwerken te maken.  


7. De VakantieKaravaan

Wat vroeger de Sport-In van Sportsupport was, heet nu de VakantieKaravaan. Het programma is nu nóg vetter en toffer! Haarlemse sportverenigingen en artiesten begeleiden de sportclinics en creatieve workshops voor kids van 7 t/m 12 jaar. 


Leuke voorstellingen voor het hele gezin
1 . Familiemusical Moby Dick

Erik van Muiswinkel en zijn dochter Emma spelen met Club Kenau in deze kerstmusical. Een spannend verhaal met humor, bizarre personages, prachtige liedjes en een sprookjesachtig decor. Een superleuk uitje voor het hele gezin! Moby Dick is op diverse data te zien, reserveer je kaartjes!

2. Familie Meezingconcert

Zó'n gezellig begin van de kerstvakantie; het Familie Meezingconcert in Stadsschouwburg Haarlem! Er wordt een kerstverhaal verteld dat wordt begeleid door kerstliedjes die voorál mogen worden meegezongen!


3. Kerstcircus Haarlem

Spectaculairder dan ooit! Naast Hans Klok, die de rol van spreekstalmeester op zich zal nemen, zijn er nog meer toffe acts. Samen zorgen zij voor een show met een hoog adrenalinegehalte. Daarom heet de show van Kerstcircus Haarlem dit jaar ‘Adrenaline’!


4. Naar de bioscoop

Deze kerstvakantie draaien er weer toffe familiefilms bij Kinepolis Haarlem! Zak met je gezin in de zachte en warme stoelen van Kinepolis, kies een van de volgende films: De Gelaarsde Kat 2, Wil de Krokodil of Hotel Sinestra en geniet!


5. Kerstvakantie in De Schuur

In de Schuur ben je een vakantie lang onder de pannen met leuke jeugd-theatervoorstellingen, spannende films (óók de Cinekid Leeuw Beste Film van 2022 wordt vertoond!) en toffe workshops. Voor elke leeftijd is er iets!

Toffe uitjes voor het hele gezin

1. World of dinos

Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Expo Greater Amsterdam (voorheen Expo Haarlemmermeer) tijdens de kerstvakantie. De expo heeft o.a. een leuke grote 'Kidszone'! Cool uitje! Als je via deze link boekt krijg je 25% korting per toegangskaartje! 

2. Kerst in de crypte

WOW! Je kijkt je ogen uit bij de kersttaferelen in de ondergrondse crypte van de Koepelkathedraal! Ruim 100 kerstgroepen in de nissen, een ruim 80 meter lang modeltreinspoor, een Charles Dickens landschap... Betoverend mooi!

3. KidsPark in de VanzantenHal

Moeten de kids even wat stoom afblazen na alle hectiek van de kerstdagen? Neem ze mee naar het KidsPark in Nieuw-Vennep! Hier kunnen ze zich helemaal uitleven op meer dan 30 opblaas attracties. Kun jij ondertussen (met oordopjes in) lekker van een boek en een kop koffie genieten.


4. Feest aan tafel

Het is feest aan tafel in het LAM museum! Dek je eigen feesttafel, vind al het lekkers in de kunstwerken en kijk mee over de schouder van een kunstenaar. Daarna nog een winterse wandeling op het landgoed mét warme choco. Topuitje! 


5. Kerst in de dierentuin

ARTIS hult zich in de kerstvakantie in winterse sferen! Ga mee met de winterrondleiding, tuur naar wintersterren, vraag de laborant alles over microben, denk mee met grootse vragen in het Groote Museum of stap in de draaimolen.


6. Kerstvakantie bij het Frans Hals Museum

Kom een bijzonder aandenken aan deze kerstvakantie maken; ga verkleed als schutter op de foto met 'Frans Hals'! Ook kunnen kinderen op ontdekking in het Frans Hals Museum met de kindertour en meedoen aan schilderworkshops!


7. Gave workshops bij MOVE Amsterdam

F1 racen, LEGO bouwen, game programmeren, proefjes met Mad Science of drone vliegen; Move Amsterdam heeft weer een té gek programma bedacht deze vakantie!


8. Excursies en activiteiten in de duinen

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn bijna elke dag van de kerstvakantie leuke activiteiten en excursies te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van uilenballen pluizen? Haal je 'braakbaldiploma'! 


9. Spiegels zijn spannend - Teylers Museum

Dat wist kunstenaar David Hockney al lang! Hij staat centraal in Teylers Museum deze vakantie. De Kunst en Vliegwerk workshops draaien om werken met spiegels zoals hij dat deed. Er is ook een speurtocht en gave tekenopdracht!


10. Alles over nachtdieren

Bij deze tentoonstelling in het Pieter Vermeulen Museum zie je een o.a. een vos, konijn, vleermuis en nachtvlinder van dichtbij en je hoort welke geluiden ze maken. Ook kunnen kids in een boomhut klimmen of in een molshoop kruipen!


11. Verzetsmuseum is weer open

Het Verzetsmuseum Junior is sinds 2 december weer open. De volwassen versie is vernieuwd en geschikt voor wat oudere kinderen. Junior blijft fascinerend om samen te bezoeken en beleven.


12. Beestenboel in Rijksmuseum

Voor een beestachtig leuk familie programma moet je in de kerstvakantie in het Rijksmuseum zijn! Er zijn creatieve workshops, spannende speurtochten, ga op pad met Pim & Pom en ontdek alles over coole insecten in het insecten-lab!

13. Kerstcircus Haarlem

Dit jaar is het Kerstcircus Haarlem spectaculairder dan ooit! Niemand minder dan Hans Klok maakt zijn opwachting voor het publiek. Naast deze wereldact zijn de beste circusartiesten geprogrammeerd die samen zorgen voor een show met een hoog adrenalinegehalte. Met zeer spectaculaire acts; de show heeft niet voor niets de naam ‘Adrenaline’ gekregen!

14. Great Christmas Circus

Geniet van humor, spektakel en sensatie bij het Great Christmas Circus! Van 17 december tot en met 8 januari is het circus te bezoeken in een enorme theatertent op P5 van De Bazaar in Beverwijk. Boek met korting


Extra Tips!

Met de kerstbomenactie van Spaarnelanden kunnen kinderen een leuk zakcentje verdienen in januari! In Haarlem en Zandvoort zijn inleverpunten voor kerstbomen. Per ingeleverde boom krijgen kids €0,50 én een lootje dat kans geeft op een prijs!


Speciaal voor jou zetten de bibliotheek de leukste boekentips op een rijtje. En je leent ze voor je kids allemaal gratis bij de Bibliotheek! Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid en kunnen dus voor nop al die mooie boeken lenen voor deze kerstvakantie!