5X Deze lockdown uitjes heb je nog niet gedaan dit jaar!

27 december 2021
Wandelen, check. Koffie-to-go, check. Heb je alle coronaproof gezinsuitjes buiten de deur al gehad? Dan wil je zeker dit lijstje checken. Je vindt er originele lockdown uitjes die je misschien nog niet gedaan hebt in 2021!
Eropuit met kinderen in coronatijd

Wat te doen met kinderen tijdens de lockdown 2021?

We hadden gehoopt dat we dit lijstje niet meer nodig zouden hebben, maar we hebben het lijstje met lockdown uitjes van eerder in 2021 toch maar weer tevoorschijn gehaald; de tips zijn deze kerstvakanie weer leuk om te doen met het gezin.

1. Een bijzonder rondje door de stad

Een dagje stad is nu misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar sinds de lockdown zijn er in veel steden toffe stadswandelingen, fietstochten en speurtochten te vinden voor gezinnen. Neem de familie-speurtocht van Verhaalvontuur als uitgangspunt! Onderweg kom je natuurlijk leuke koffie-to-go-plekjes tegen. Wel zo lekker.

2. Een speurtocht met een app

Er zijn verschillende apps waarmee je een wandeling in de natuur extra leuk en leerzaam maakt. Perfect Earth Animals is er zo één. Spelers gaan in de natuur op zoek naar virtuele dierenkaarten, via welke ze interessante weetjes ontdekken over de dieren die voorkomen in het natuurgebied. Een soort Pokemon GO, maar dan in de natuur, leerzaam en met echte dieren. Je kunt de app gratis downloaden in de App store of bij Google Play.


LEES OOK: Wat kan nu wel? Uitjes en activiteiten in en om Haarlem

4. Kabouterpad lopen of maken 

Met jonge kinderen is het zo leuk om een korte route te lopen en ondertussen naar kabouters of kaboutersporen te zoeken! Check deze 4 routes in Haarlem en omgeving en lees hoe je makkelijk zelf een kabouterroute maakt voor je kind en wat vriendjes/ buurkinderen!  

5. Afhaal-plezier

Dat verwenmoment buiten de deur wil je toch niet missen in deze thuisblijftijden. Neem je kinderen mee wanneer je op zoek gaat naar je koffie-to-go, en maak er een uitje van! Wij hebben een lijstje plekken met lekkere to-go plekken waar je ook leuk kunt wandelen met je kind gemaakt! 

Benieuwd naar meer inspiratie voor dit weekend? Op onze Uitagenda vind je de nieuwste tips en initiatieven. Ook in deze tijd! Klik via de website button door naar de uitagenda! Naar de website