Thuis op wintersport!

27 december 2021
Gaan je wintersportplannen door corona niet door? Haal de wintersport dan gewoon in huis! Ok, je moet er flink wat fantasie bij gebruiken, maar dan kun je de sfeer toch best een beetje benaderen... :-)
Niet op wintersport? Haal de wintersport in huis!
Ski-fit
De spieren even los gooien en meteen lekker samen bewegen? Zoek op internet een wintersport-workout op, schuif de meubels aan de kant en doe met z’n allen mee! Kan natuurlijk ook in de tuin.

Skiën in de huiskamer
Heb je thuis een gladde vloer? Maak een ski slalom parcours op een gladde vloer! Onze kids vinden het helemaal hilarisch als wij zelf ook een potje meedoen! Tip: trek skisokken aan, die zijn vaak lekker glad, en glijden maar!

Wintersportkost
Denk je aan wintersport, dan denk je ook aan dat heerlijke eten: Sauerkraut met Bratwurst, Kaiserschmarrn, kaasfondue…. Leg een bont kleedje op tafel, zet een schlagerfestival op en houd thuis een gezellig diner met typische wintersportkost! Met als toetje Knödel of Apfelstrudel, mjam!

Hoera, sneeuw!
Bij een wintersport hoort natuurlijk een dik pak sneeuw. De kans dat we dat in Nederland hebben is helaas klein… Maak zelf nepsneeuw! Meng een kilo bloem met een half flesje babyolie goed door elkaar en klaar is je sneeuw. Kunnen de kids binnen lekker mee spelen… En denk maar zo; laarzen of skischoenen met klonten sneeuw eronder geven ook rotzooi in huis, dat hoort dus bij de beleving ;-) Après ski
Als je dan toch sneeuw in je achtertuin hebt gestrooid, houd meteen een après ski buiten! Trek je foute skitrui aan, steek gezellig de vuurkorf aan, rooster marshmallows en maak zelf glühwein en warme chocolademelk.

Trek aan dat skipak
Snor je skikleding op en doe een wedstrijdje met de kids: wie heeft het eerst zijn of haar complete ski-outfit aan? Of maak, als het buiten koud is, samen een avondwandeling in skikleding.

Veel plezier! 

Omdenken... dáár zijn we goed in geworden tijdens deze corona lockdown periode... 
Veel uitjes en activiteiten gingen niet door, maar we willen wel leuke dingen doen met onze kinderen!
Lees ook: 8x Winterse 'omdenk'uitjes