Naar het theater! Voorstellingen van september- december 2022

9 september 2022
Dit zijn de absolute must-sees van de komende periode! Leuke familievoorstellingen in de theaters in en om Haarlem. Van Kruimeltje tot Minidisco, van dansgezelschappen tot de grote theaternamen. Bekijk onze tips!
Stadsschouwburg Haarlem heeft een prachtige zaal met kristallen kroonluchters en veel rood velours. De Schuur is een knus, niet al te groot theater in het centrum van Haarlem met een gezellig lunchcafé zodat je voor of na de voorstelling gezellig wat kunt eten en drinken. Stadsschouwburg Velsen is makkelijk bereikbaar met de auto en heeft altijd de meest populaire producties in huis. Je leest het al; wij zijn heel blij de vele mogelijkheden om met onze kinderen naar leuke voorstellingen in het theater tegaan! Lees hieronder welke echte aanraders de komende periode in deze theaters te zien zijn!


 

> Rapunzel de musical

27 November - Stadsschouwburg Haarlem - 4+
Beleef een sprookjesachtige middag in het theater met de familiemusical Rapunzel! Een prinses, een heks, een prins en fijne liedjes. Van Theater Terra, bekend van Kikker en Sneeuwwitje. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

> Van Hamelen & The Rats

27 November - De Schuur - 7+
Een muzikale rattenkomedie vol glitter en glamour! Popster Van Hamelen is met zijn achtergrondkoor van ratten op wereldtournee. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. De ratten beginnen te twijfelen; willen ze dit eigenlijk wel?

> Een leuk avondje uit

11 December - Stadsschouwburg Haarlem - 8+
Terwijl musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Verdriet, angst, liefde en schaamte krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer.

> De tijd loopt

18 December - De Schuur - 4+
De klok tikt! Volg de dansers van dansgezelschap De Stilte op hun reis door de tijd, in een caleidoscoop van beelden, bewegingen en situaties. Tijdens deze voorstelling vol humor en natuurlijk dans ben je de tijd even kwijt.

> Hotel Hierwaardaar

18 September - De Schuur - 8+
Vier verdwaalde figuren belanden in een vervallen hotel, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen: dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Een familievoorstelling met dans, mime en surrealisme.

>De Waanzinnige Boomhut

1 Oktober - Stadsschouwburg Velsen -  7+
De Boomhut van Andy en Terry, bekend van de populaire kinderboeken, is nu maar liefst 52 verdiepingen hoog! De hut zit vol geweldige uitvindingen die heel goed van pas komen in het avintuur dat de vrienden op het toneel beleven! 

> Topsy Turvy 

2 Oktober - De Schuur - 4+
Met een green screen en een stapeltje A4tjes, live-video en samenspel ontdekken 2 vriendinnen een nieuwe ondersteboven-wereld. Deze dansvoorstelling is een bijzondere ode aan vriendschap.

> Kruimeltje

9 Oktober - Stadsschouwburg Haarlem - 6+
Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Nu is dit hartverwarmende verhaal over de ondeugende straatjongen en zijn trouwe hond in het theater te zien!

> De Wraak van de klimaatpiraat

13 Oktober - Stadsschouwburg Velsen
In deze interactieve game-voorstelling is de hulp van het publiek dringend nodig! De klimaatpiraat is namelijk boos; door al dat gezeur over klimaat kan hij niets meer doen wat hij leuk vindt. Hij zint op wraak. Help mee zijn plan tegen te werken! 

> Het feest van tante Rita

16 Oktober - Stadsschouwburg Velsen - 4+
Poets de dansschoentjes maar op want bij deze voorstelling kun je niet stil zitten! In deze vrolijke meezingmusical komen de bekendste liedjes van Minidisco voorbij; Tsjoe-tsjoe-wa, Coco Loco, De dieren van de dierentuin en meer!

> As you like it

22 & 23 Oktober - Stadsschouwburg Haarlem - 8+
Een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare. Orlando en Rosalinde worden verliefd op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

> Het kado, als het ware

30 Oktober - De Schuur - 6+
Spannende toneeltrip waarin broer Vladi en zus Estel samen wachten op hét kado. Wat het is, weten ze niet, maar ze weten wel zeker dat ze het willen hebben. Dus ze wachten. Een familievoorstelling speciaal voor ongeduldig publiek! 

> Juffenballet

6 November - Stadsschouwburg Haarlem - 6+
Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en ‘De Luizenmoeder’ op een hoop en je hebt ‘Juffenballet’. Losgeslagen juffen in een voorstelling vol dans, vette decorwisselingen en humor en af en toe een spannend liedje.

> Aan de andere kant

13 November - De Schuur - 4+
Ik zie, ik zie, wat ik denk te zien en het is… de Rietstraat, een doorsneestraat in een doorsneewijk, waar buren elkaar stiekem begluren en allerlei knotsgekke vooroordelen over elkaar hebben. Maar; bekijk het eens van een andere kant!