Thuistheater Kwatta in de meivakantie

5 april 2021
In de meivakantie geniet je in je (vakantie)huis van mooie familievoorstellingen van Theatergroep Kwatta: Zoek luistertheater, Donderbuikjes theater-tv en Even Niet. Beleef jeugdtheater bij je thuis!
Kwatta theater bij je thuis
Maar liefst drie nieuwe thuistheaterervaringen heeft Theatergroep Kwatta voor je in petto tijdens de meivakantie. En het mooie is, je hoeft er je huis of vakantiewoning niet voor te verlaten. Bekijk ze gewoon vanuit je bank of in de tuin. Er is echt voor ieder wat wils. Leuk voor het hele gezin!

Zoek luistertheater (8+)

Zoek is Kwatta’s allereerste hoorspel, of beter gezegd luistertheater. Zoek is een sfeervol modern sprookje over verlies, vol rondslingerende wijsheden en bijzondere figuren. Leendert de Ridder (bekend als Mees Kees) speelt mee in dit hoorspel en is ook de vertelstem.

Bregje kan al een tijd niet goed slapen. Elke nacht heeft ze het ijskoud. Om haar in slaap te krijgen, verzinnen haar ouders het ene na het andere sprookje. Maar niets lijkt te helpen. Als Bregje op een avond ligt te rillen in haar bed scheurt plotseling de muur van haar slaapkamer open. Ze stapt er doorheen, een ijzige vlakte tegemoet. Aan de andere kant ontmoet ze Torben. Hij is op zoek naar zijn vrouw die de rivier is overgestoken. Samen beginnen ze aan een avontuurlijke reis. Wil je weten hoe deze reis afloopt?
Reserveer dan je ticket voor Zoek!

Zoek luistertheater
 

Donderbuikjes theater-tv (4+)

Hoewel deze jeugdvoorstelling speciaal voor het scherm is gemaakt, is het vooral de bedoeling om lekker veel mee te bewegen, te lachen en te brullen. Hilarisch!

Alle attributen worden klaargelegd. Maar hoe meer ze uitleggen Hoe Het Hoort (van tafel dekken en uitleggen waar de lepel moet liggen tot ‘scheten laat je niet’), des te vaker hoor je vanuit hun nette jurk en keurige pak kleine stemmetjes. Meneer en Mevrouw luisteren er niet naar en doen alsof de stemmetjes er niet zijn. Maar de stemmetjes worden steeds luider.
Boek je ticket voor Donderbuikjes theater-tv!


Donderbuikje theater-tv
Beeld Donderbuikjes: Martijn Ceulemans

Even Niet (6+)

Deze jeugdvoorstelling is een ontprikkelclip van zo’n 20 minuten en geschikt voor alle leeftijden. De eerste 8 minuten kijk en luister je naar Mirthe, die zichzelf tekent in een zelfportret. Samen ga je naar binnen in haar hoofd, waar het soms een drukte van jewelste is. Daar zoek je naar een rustige plek en wacht je tot de storm gaat liggen.

Haar vriend Tim zoekt haar daar altijd weer op als ze weer rustig is. De tweede helft van de clip maken Tim en Mirthe samen muziek voor je. Terwijl je muzikaal begeleid wordt, mag je nu zelf aan de slag met een zelfportret. Dit is een momentje om even helemaal aan jezelf te denken en de rest van de wereld te vergeten. Wat zie jij als je goed in de spiegel kijkt? Laat de boel maar lekker de boel. Kijk mee in de video en teken jezelf!
Bestel je ticket voor Even Niet!


Even Niet


Deze drie leuke online jeugdvoorstellingen van Theatergroep Kwatta bekijk, luister en ervaar je via Podiumkids Thuis. Voor een voorstelling betaal je slechts € 2,99 en dan kun je de voorstelling binnen 48 uur zo vaak kijken als je maar wilt.

Op de website van Kwatta kan je de mooie trailers van deze kindervoorstellingen bekijken. Enthousiast geworden? Klik dan op de titel boven de trailer om gelijk te streamen.

Veel kijk- en luisterplezier! Naar de website