Nationale Voorleesdagen 2022

19 januari 2022
Dit jaar monsterlijk leuk! Bibliotheek Zuid-Kennemerland geeft cadeautjes weg en handige en superleuke tips; lees hier meer!
Nationale Voorleesdagen bij de bibliotheek

Nationale Voorleesdagen 2022

Van 26 januari  t/m 5 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen! Op woensdag 26 januari worden deze ingeluid met een online voorleesontbijt.

Maar eerst ving ik een monster
van Tjibbe Veldkamp is het Prentenboek van het jaar. De rode draad tijdens de Voorleesdagen is dan ook 'Monsters'!

Monsterlijk leuke activiteiten

Op de website van Bibliotheek Zuid-Kennemerland vind je het vrolijke monsterliedje dat gemaakt werd bij het Prentenboek van het jaar. Ook kun je er deze gezellige monsterkleurplaat downloaden.


Prentenboeken Top-10

Welke boeken zijn nou echt heel leuk om je kind voor te lezen? De bieb tipt een mooi Haarlems boek van Thé Tjong-Khing, een super grappig boek van Aron Dijkstra en Paul Biegel en nog meer aanraders. Bekijk de Top-10 favoriete prentenboeken om voor te lezen aan jonge kinderen! Natuurlijk kun je ook gewoon eens langskomen in de bieb en samen met je kind een paar mooie boeken uitzoeken uit de enorme collectie. 


Maak voorlezen nóg leuker!

Stel je kind vragen tijdens het voorlezen of bekijk samen uitgebreid de voorkant en tekeningen in het boek en heb er een gesprekje over. Voorlezen is altijd leuk en je kind zal er iedere keer van genieten, maar met deze tips maak je het nóg leuker!


Kinderen worden gratis lid van de bieb!

Kinderen t/m 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bieb. Altijd een lekkere stapel leesvoer, helemaal voor niets! En tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen alle kinderen van 0 t/m 6 jaar bij hun lidmaatschap bovendien een monsterlijk lief knuffeltje cadeau!


Muzikaal voorleesfeest

Wat is er nou leuker dan een prentenboek (voor)lezen? Een muzikale uitvoering van een prentenboek natuurlijk!n het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseerst de bieb samen met de Wereld Muziekschool een muzikale uitvoering van Heertje en Meneertje. De voorstelling is voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar en je kunt live meedoen via Zoom. Deze voorstelling vindt plaats op 31 januari om 10.00 uur, als je je vooraf aanmeldt ontvang je de link om mee te doen!

Veel voorleesplezier! Naar de website