Volop lammetjes en lammetjesdagen!

4 februari 2019
Er zijn weer lammetjes, dus het is voorjaar! En het leukste is, je mag ze knuffelen. Lees snel verder waar je dit kunt doen.
Lammetjesdagen

Er zijn niet alleen sneeuwklokjes en krokussen om ons heen. Maar er zijn ook lammetjes geboren en dus is het écht voorjaar!

Bij 't Geertje
Jippie, de eerste geitenlammetjes zijn geboren en dus kun je op kraamvisite bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Zo leuk! En je mag ze, zo klein als ze nog zijn, nu al een flesje melk geven. De verkoop van de melkflesjes begint iedere dag om 11.00 uur.

Maar wist je dat er nog veel meer leuks te doen is op deze boerderij? Zo is er een speeltuin, kun je een rondje rijden op een van de pony's en kun je heerlijk marshmallows roosteren.Maar er zijn nog veel meer lammetjes!

Bij Kinderboerderij Merenwijk zijn ook kleine geitjes, konijntjes en kuikentjes! Kom je ook op kraamvisite? De lammetjesdagen zijn op de woensdagen 10 en 17 april.

Bij Boerderij Nellesteijn vindt ook een ware geboortegolf van lammetjes plaats. Kom gezellig even kijken in de stallen! Dat kan in de hele maand maart op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ook een om in je agenda te zetten: de lammetjesdag bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade. Deze zijn op 23 en 30 maart! Kinderen uit Leiden en omgeving kunnen hier lammetjes aaien, spelen in een hooiberg, kaas maken en nog veel meer. Ben jij er ook bij?

Verder staan ook de geiten en schapen op de kinderboerderijen niet stil en zijn er her en der ook lammetjes in aantocht of inmiddels net geboren! Zoals bij kinderboerderij Voorschoten. De lammetjes springen vrolijk in het rond!

Kortom: heel veel lammetjes om lekker te knuffelen. Veel plezier!

Tip: Neem eens een kijkje in de Kidsproof Uitagenda voor de actueelste uitjes. Ga voor een toffe activiteit, avontuurlijk bezoekje aan een museum of een spannende voorstelling!

NB: Heb jij ergens lammetjes gespot die je kunt bekijken? Laat het ons weten via leiden@kidsproof.nl. Dank!