Kerstvakantie in en om Leiden

19 december 2019
Kerstvakantie! Kijk snel voor de leukste tips en adresjes in de Leidse regio voor een heerlijke kersttijd met elkaar!

Kerstvakantie betekent bij ons tijd voor elkaar, mooie lichtjes, knisperende vuurtjes en volop lekkers. En na al het smullen, vinden we het wel zo fijn om even iets actiefs te doen. Er lekker op uit met de kinderen! Vandaar dit lijstje tips met leuke, actieve en gezelige binnen- en buitenuitjes voor een héérlijke kerstvakantie in en om Leiden met de kinderen!

Winterse stoomritten
Ga je mee met de stoomtrein langs het Valkenburgse meer? En in het museum krijg je vervolgens een lekkere oliebol, glaasje gluhwein of warme choco. Leuk! En als je dan toch in de buurt bent ga dan nog even langs Brasserie Buitenhuis. Daar is deze vakantie ook een kinderijbaan bij!

Winters bowlen
Kom een potje bowlen bij Lucky's Bowling in Warmond. Op de enorme video wall geniet je van winterse beelden. En je kunt spelen in de speciale binnenspeeltuin! Een favoriet van alle kinderen deze kerstvakantie.Zwemmen in de kerstvakantie
Altijd goed: zwemmen in de kerstvakantie! Bij Zwembad het Wedde in Voorschoten is een superleuk programma. Lekker plonsen! 

Winterspeurtocht
Ga met de hele familie op avontuur in de winterse duinen van Meijendel met de avonturentocht. De tocht van 1,5 km start bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Naar het museum
In Leiden zijn zóveel leuke musea voor kinderen! Natuurlijk is het nieuwe Naturalis een must voor iedereen. Maar ook is er deze vakantie weer superveel te ontdekken over de Kosmos bij Rijksmuseum Boerhaave, kun je met je kinderen op zoek naar échte mummies en zijn er extra activiteiten bij de tentoonstelling Cyprus in het Rijksmuseum van Oudheden en is het je laatste kans om de tentoonstelling Helende Kracht te bewonderen bij Museum Volkenkunde!Sprinkussenfestival
De 3 oktober hal staat bomvol grote en kleine springkussen tijdens het Springkussenfestival! Superleuk en actief dagje uit met je stuiterballen:-).

Winter Wonder Weken
In Leiden kun je er niet omheen: de Winter Wonder Weken! Natuurlijk gaan we schaatsen op de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn, hartje Leiden. Supergezellig! In het weekend speciaal kinderprogramma. En op dekade vind je de Nostalgische kermis. Zo leuk, al die mooie attracties met wat lekkers erbij natuurlijk. Top!
Kerstvakantie in en om Den Haag
Ook tijdens de kerstvakantie in en om Den Haag is er superveel leuks te doen met de kinderen. Klik door voor de leukste Kidsproof adresjes en activiteiten!


En dit is uiteraard nog láng niet alles! In onze Kidsproof-Uitagenda verzamelen we alle kerstvakantie-uitjes in en om Leiden

Wil je tips met ons delen? Mail ons dan via leiden@kidsproof.nl.

 
Fijne vakantie!

Tamara & Jantine - Kidsproof