icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Leuke lammetjesdagen in het Land van Wijk en Wouden

30 januari 2020
Er worden volop lammetjes geboren! In onze regio zijn er weer allerlei lammetjesdagen bij verschillende boerderijen. We hebben hier een heleboel leuke voor je op een rijtje gezet. UPDATE: aantal AFGELAST
Er zijn weer volop lammetjes geboren in Leiden!
In het Land van Wijk & Wouden zijn er weer allerlei lammetjesdagen bij verschillende boerderijen. Dan kijk en knuffel je natúúrlijk zoveel mogelijk lammetjes, je mag ze soms zelfs een flesje geven, en vaak zijn er nog veel meer gezellige activiteiten op de boerderij. 

Vanwege de nieuwe berichtgeving over evenementen en het Corona-virus worden de Lammetjesdagen op boerderij Buitenverwachting (a.s. zaterdag en 21 maart) en de Lammetjesdag op woensdag 25 maart (Kinderboerderij Merenwijk) AFGELAST. We weten nog niet of de Lammetjesdag op 1 april op kinderboerderij Merenwijk door kan gaan. We houden je daarvan op de hoogte.

Door het coronavirus gaan veel activiteiten niet door, bekijk voor vertrek de website van de locatie of je welkom bent.


We hebben hier een paar leuke lammetjesdagen voor je op een rijtje gezet:

  • Zaterdag 14 en 21 maart 2020 van 10.00 - 15.00 uur Lammetjesdag bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade!  Kinderen kunnen naast lammetjes knuffelen ook spelen in de hooiberg en de boer helpen met het voeren van de dieren. Ook kun je meedoen aan Naar buiten! activiteiten zoals: een tuinkers-mannetje maken, knutselen met wol en bodemdiertjes zoeken.

  • Woensdagmiddag 11, 18 en 25 maart 2020 14.00 - 17.00 uur zijn de lammetjes en overige dieren te bewonderen bij De Witte Gravin. Dit actieve boerenbedrijf in Alphen aan den Rijn is zeker een bezoek waard. Koekjes, taart, een speeltuin en een zichtstal, vervelen doe je hier niet!
  • Woensdagmiddag 11, 18 en 25 maart 2020 van 14.00 - 16.00 uur kun je bij Schaapsfarm in Aarlanderveen lammetjes knuffelen en aaien en ook nog meedoen aan een gezellige knutselactiviteit!

  • Woensdag 25 maart en 1 april 2020 van 13.00 - 16.00 uur Lammetjesdag bij Kinderboerderij Merenwijk in Leiden. Naast lammetjes zijn er ook andere jonge dieren zoals konijntjes en kuikens! Speciaal op deze dagen kunnen kinderen de hele middag terecht voor ponyrijden en wordt het springkussen opgeblazen.
  • Zaterdag 4 april 2020 van 11.00 - 13.00 uur Prikkelarme lammetjesdag, vooraf aanmelden verplicht! bij Wim en Cora's Schaapsfarm in Aarlanderveen.

Lammetjes geboren Geertje Zoeterwoude


Waarom hebben schapen in het najaar een gekleurde vlek in de vacht?
Wie goed op let ziet aan het einde van de herfst schapen met een blauwe, rode of groene vlek op de kont in de weilanden wonen. Die vlek betekent dat het schaap is gedekt door de ram. Zodra de ram het weiland in mag bij de schapen doet de boer de ram een dektuigje om met een gekleurd blok verf/krijt. Als de ram de ooi dekt laat het dekblok een gekleurde vlek achter in de vacht van de ooi (vrouwtjes schaap). Vijf maanden nadat de eerste gekleurde vlekken in het weiland zijn verschenen, worden de eerste lammetjes geboren.

Nog meer lammetjes
Bij boerderij 't Geertje worden vanaf eind januari volop geitenlammetjes geboren. Als de lammetjes groot genoeg zijn mag je ze hier zelfs een flesje geven! Dit is meestal vanaf maart, je kan dan vanaf 11.00 uur 's ochtends terecht. Daarnaast zijn er talloze andere toffe dingen te doen, zoals klauteren op de hooiglijbaan of het maken van een ponyritje. En sla vooral de grote boerderijwinkel met talloze lekkernijen niet over!

En verder kun je ook lammetjes knuffelen bij Jeu de Boer in Hazerswoude en bij Nellesteijn in Wassenaar. En vergeet de kinderboerderijen niet!

Veel plezier! Vergeet je niet eerst te kijken of je (al) welkom bent?

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!


Lees ook: hoera, er zijn weer lammetjes!