TOP 5 Prentenboeken! Welke wil jij winnen?

8 januari 2020
Van 22 januari t/m 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Jeugdboekhandel Silvester stelde voor ons hun top 5 samen. Veel voorleesplezier! Enneh... je kunt er eentje winnen!
top 5 Nationale Voorleesdagen 2020

De Nationale Voorleesdagen zijn voor alle kinderen die graag voorgelezen willen worden. En wie wil dat nou niet? Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

TOP 5
Ben je wel weer eens toe aan een leuk nieuw voorleesboek? Speciaal voor Kidsproof stelde Jeugdboekhandel Silvester in Leiden deze Prentenboeken Top 5 samen:

1 - Prentenboek van het jaar:  Het prentenboek van het Jaar 2020 is Moppereend van Petr Horácek, de bekende Tsjechische illustrator van“ Kleine Muis zoekt een Huis” en andere beroemde prentenboeken. Moppereend is somber want niemand wil met haar spelen. En dan volgt er nog een grijze wolk boven haar hoofd, die steeds groter wordt totdat de “ Somber” wolk barst en de zon weer gaat schijnen. Vanaf 3 jaar.2. Spelen tot het donker wordt van Hans en Monique Hagen en Marit Törnqvist
In dit hartveroverende kartonboek spelen de liefste vriendjes met elkaar. Ze bouwen samen een zandkasteel op het strand, hebben een café met alle knuffels in de tuin en bouwen een reusachtige treinbaan op de woonkamervloer. En als ze jarig zijn, vieren ze dat met taart en vooral een heel groot cadeau! Vanaf 2 jaar.3. Zo moe en toch klaarwakker van Susanne Strasser
Het is tijd om te gaan slapen. De egel, de vos, de ezel, de pelikaan en de krokodil zijn heel erg moe. Maar de zeeleeuw moet nog plassen en hij glijdt uit bed. En zo blijken de dieren om beurten allemaal wel een smoesje te hebben om tóch nog even uit bed te gaan. Totdat alleen het egeltje overblijft, maar die vindt het wel wat eng in dat grote bed …Hardkartonnen bladzijden, vanaf 2 jaar.4. Deze ridder zegt nee van Lucy Rowland en Kate Hindley.
Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk. Hij is zelfs een beetje eenzaam… Voor alle dappere ridders vanaf 3 jaar.5. De grote vijf van Bella Makatini en Judi Abbot
Dani logeert bij opa. In zijn huis hangt een schilderij met vijf wilde dieren. ‘Dat zijn de grote vijf,’ legt opa uit. ‘Vijf beroemde dieren uit mijn geboorteland. Ik zal je over elk dier vertellen.’ Een grappig én leerzaam verhaal over de olifant, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en de buffel. Vanaf 3 jaar.WINACTIE
we mogen een exemplaar uit deze lijst weggeven onder onze volgers op Facebook! Op 16 januari 2020 start de winactie op onze Facebookpagina . Meedoen is simpel:
- reageer onder het Facebookbericht van de winactie welk boek jij wilt winnen
- zorg dat je de Facebookpagina van Kidsproof Leiden hebt geliked.
- de winnaar maken we ook via facebook bekend (NB: het boek graag binnen 2 weken ophalen bij Jeugdboekhandel Silvester)


Voorleesactiviteiten
Tijdens de Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari zijn er de leukste activiteiten georganiseerd door bijvoorbeeld de bibliotheken en jeugdboekhandel. Jeugdboekhandel Silvester in Leiden heeft boven de winkel een fantastisch verteltheater met de mooiste voorstellingen en workshops. Zo is er op 22 januari het Moppereend Voorleesontbijt voor iedereen vanaf 2 jaar met biologisch ontbijtje. Ook leuk is de VoorleesFeestmarkt in de bibliotheek op 26 januari, met gratis theatervoorstelling van theater Kaboem voor de kleintjes!
Tip: Ga deze maand vooral even langs de boekhandel en check de uitagenda van Kidsproof voor alle voorleesactiviteiten.