Onze favoriete adresjes om af te koelen met de kids

25 juli 2019
Zomervakantie, een vrije dag met je kinderen en het is bloedheet. Waar zoek je dan verkoeling? Onze favoriete 'coole' waterspeeltuinen, fonteinen en speelplekken in en om Leiden hebben we op een rij gezet.
Noordwijk binnenzee

Lammermarkt - zomer op het Plein
Midden in de stad is niet de fijnste plek als het heel heet is. Toch kan je in Leiden ook dan best verkoeling vinden. Bijvoorbeeld op de Lammermarkt, het nieuwe cultuurplein waar het heel erg zomers is deze dagen. Tussen de fonteintjes die er al waren staan nu zelfs kinderzwembadjes. Als je trek hebt gekregen haal je daarna even een tosti bij de Cultuurkantine.



Beestenmarkt
De fonteintjes op de Beestenmarkt zijn echte bedriegertjes, ineens zijn ze er en dan weer niet. Als je goed oplet zie je dat het een doolhof is en kan je zonder nat te worden er doorheen. Maar ja dat nat worden is met deze hitte nou net de bedoeling...

Speeltuin van de Smid -Leiden
Een tip voor de wat oudere kinderen met zwemdiploma want deze speeltuin in en om het water is best uitdagend. Je vindt de speeltuin naast de Tuin van de smid in Polderpark Cronensteyn. Klimmen en klauteren over de balken en als je erin valt is dat helemaal niet erg, want je bent toch zo weer opgedroogd met deze warmte. Daarna een verkoelende limo bij de Tuin. Dat is een lekker dagje afkoelen.



Waterspeeltuin De Speelakker - Noorwijkerhout 
De naam zegt het al, het gaat hier om water en spelen. Het avontuurlijke gedeelte, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar bestaat uit diverse eilanden. Deze eilanden zijn te bereiken met een trekpont en een klimtoestel over het water. Ook zijn er bootjes en vlotten om mee te varen. Voor de kleintjes tot 6 jaar is er een deel rondom de zandbak van het water afgeschermd. Het tuinhuis is de centrale ontmoetingsplaats voor een glaasje fris of een ijsje.



Waterspeeltuin van Zwembad BinnenZee - Noordwijk
Wat een mooi en fijn zwembad is dit. Naast verschillend glijbanen, sproeiers en alle andere waterelementen is er ook een terras en een flinke ligweide. Het is lekker afkoelen in de waterspeeltuin! Ook het zwembad binnen is deze zomer regelmatig open.



Nieuw: zwembad Aquamar met waterspeeltuin en ligweide - Katwijk
Vorig jaar is dit nieuwe zwembad pas open gegaan en de waterspeeltuin is nog nieuwer! Je vindt hier een vuurtoren met waterglijbaan, speelelementen en sproeiers. Zwemmen doe je binnen, maar heerlijke verkoeling vind je hier zeker.



Waterland - Rijksmuseum Boerhaave Leiden
We tipten deze fijne plek al eerder in ons blog over een weekendje Leiden: Waterland, de waterspeeltuin van rijksmuseum Boerhaave. Met terras, waar je heerlijk in de schaduw je ijsje eet, terwijl de kinderen in het koele water aan het polderen en malen zijn.



Nog veel meer fijne adresje om te zwemmen en spetteren vind je op Kidsproof Leiden in de categorie Eropuit bij zwemmen en strandjes.
We zijn ook heel benieuwd naar jouw favoriete plek met deze warme dagen. Laat het ons weten op leiden@kidsproof.nl

Keep it Cool! Tamara