Gezonde appelchipjesTerug naar het overzicht

Deze appelchipjes zijn makkelijk om te maken, gezond én lekker.
Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld ;-)

Verwarm je oven voor op 100 graden (ja echt, heel laag dus). Neem een appel en snij daar de onderkant even af. Nu moet je er flinterdunne plakjes van snijden. Ik doe dat met een mandoline snijder, dan is het een fluitje van een cent. Heb je die niet, dan kun je het ook met bijvoorbeeld een kaasschaaf doen. Het klokhuis hoef je er niet uit te halen.

Leg de appelplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven. Als je wilt kun je er nog wat kaneel over strooien.

Laat ze twee tot drie uur in de oven op ongeveer 100 graden, tot ze knapperig worden. Draai ze halverwege een keer om. Als ze knapperig zijn, zet je je oven uit en laat je de appelchipjes in de oven afkoelen, met de deur open.


PS: op dezelfde manier kun je bananen chipjes maken! Die moeten wel iets langer in de oven.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderboekenweek !

Kinderboekenweek !

De Kinderboekenweek start 30 september met dit jaar als thema 'En toen'. Reis je mee terug in de tijd? Lees snel verder voor leuke activiteiten, een TOP 9 mét winactie en meer activiteiten.

Veel leesplezier!