Naar het museum!Terug naar het overzicht

zondag 12 juli 2020
Neem de kinderen mee naar een museum in Leiden. Zoveel keus en zoveel toffe activiteiten!
Er zijn zoveel leuke musea (13!) en andere educatieve uitjes in de Leidse regio. Wij kunnen het echt aanraden om je kids regelmatig mee te nemen.

Te gek met de kinderen is Museum Volkenkunde. Verzamel alle superkrachten van de wereld!

Je kijkt je ogen uit in het rachtige Rijksmuseum van Oudheden. Vooral de Egyptische afdeling (mét mummies!) spreekt enorm tot de verbeelding van de kinderen.

Altijd een goed idee is Rijksmuseum Boerhaave! Je leert van alles over belangrijke uitvingen en doet zelf ook allerlei toffe dingen.

Bij het vernieuwde Museum de Lakenhal beleef je geschiedenis en kunst met interactieve opdrachten. Leuk voor het hele gezin!

Naturalis is een must als je in Leiden bent! Natuurlijk met T. rex Trix, Kom en kijk je ogen uit!

Niet in Leiden maar net over de grens: Corpus in Oegstgeest. De minimum leeftij dis hier 6 jaar en je moet vooraf een ticket met tijdslot reserveren.

Gratis naar het museum
Donderdag verwonderdag- Iedere donderdag is een Verwonderdag bij de Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum Boerhaave en Naturalis! Dat betekent dat kinderen op donderdagen na 15.00 uur gratis toegang krijgen op vertoon van hun Verwonderpaspoort.

Deze en nog veel meer leuke, educatieve uitjes vind je in onze categorie Eropuit.

Kidsproof Leiden


Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ga je mee op kamp?

Ga je mee op kamp?

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Supertoffe zomerkampen voor kids