icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Lekker eropuit in de voorjaarsvakantie

1 maart 2019
Yes, het is voorjaarsvakantie! Je hoort de vogeltjes weer fluiten en met die heerlijke zonnestralen van deze week voelde het al bijna aan als lente. Al plannen aan het maken voor een leuk uitje met de kids? Check dan zeker even onze tips om er lekker op uit te gaan!
Klusjes op het kasteel
Vroeger werd er hard gewerkt op Kasteel Hernen en moesten zelfs kinderen al meehelpen. In de vakantie kun je middeleeuwse bewoners helpen met hun taken zoals harnas poetsen, de keuken schoonmaken en wassen. Cool! Help je ook mee? 

Workshops in het museum
Het Afrika Museum staat in het teken van sieraden! Naast een leuke familierondleiding door de tentoonstelling over sieraden, kun je zelf een sieraad maken en kun je meedoen aan een workshop bodypercussie! Zó leuk!

Leuke kinderfilms
In de voorjaarsvakantie draaien er in Vue Nijmegen superleuke films voor alle leeftijden. Wat dacht je van Hoe tem je een draak 3, Corgi, De Lego Film 2, Maya: de Honingspelen en Brugklas - de tijd van mijn leven? Welke film kies jij? 

Jump, jump, jump!
Hou je van lekker actief bezig zijn? Ga dan naar Pret inn Jump! Naast trampolines vind je in deze toffe jumphal ook een klimmuur, een survival baan en nog veel meer. Wedden dat je hier je coole skills en tricks kunt laten zien? Een stoer en actief uitje.

IJspret in de vakantie
In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Triavium ijsbaan! Ga vrij schaatsen of doe mee tijdens de speciale stick & puck uurtjes op de ijshockeybaan. Ook is er een kinderdisco en een ijshockeywedstrijd. Leuk voor het hele gezin!

Genieten in de natuur!
Ben je ook zo dol op lekker naar buiten gaan met de kids? Wandelen, spelen, picknicken, fietsen en van alles in de natuur ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan Heumensoord of de Hatertse en Overasseltse vennen. Zó mooi! 

Kindercarnaval middagen
Pak je carnavalsoutfit maar tevoorschijn! Wij hebben leuke plekjes voor een gezellige kindercarnaval middag voor je op een rijtje gezet! Loop samen de polonaise, ga gek doen op de muziek en vooral veel lol beleven met elkaar.

Kinderboek uitje
Ken je de kinderboekenbon van Kinderboekwinkel Nijmegen al? Een tof cadeautje! Laat het nu net vakantie worden! Hét moment om een mooi boek uit te zoeken, een boekenlegger te knutselen en lekker te lezen in een zitzak. Leuk voor groot en klein!

Kraak de code
Zin in een actieve vakantie? Zet je hersens aan het werk! Vijf musea met geheime codes om te ontrafelen, challenges om uit te voeren en missies om (niet) in te verdwalen. TIP: download de app ‘Museum Inspecteurs’!

HISWA Sport Xperience
Zin in een lekker sportief familie-uitje? Reis deze vakantie naar de HISWA in Amsterdam voor een dag vol water- en andere sportpret. Open van 6 t/m 10 maart. Extra tof: voor kids gratis en voor ouders via Kidsproof korting. 

Schminken
Carnaval komt eraan! Bij je leuke carnavalsoutfit vind je het vast leuk een geschminkt koppie te zien. Ben je nog op zoek naar leuke inspiratie? Bekijk dan even onze tips! 

Naar de optocht
Komend weekend barst het carnavalsfeest weer los! Wil jij weten waar je kunt gaan kijken naar een leuke carnavalsoptocht? Lees verder voor ons overzicht en geniet!

Koken en bakken
de daagjes dat je in de vakantie lekker thuis bent, vinden de kids het wellicht leuk iets te koken of bakken en het daarna samen op te smikkelen. Check onze recepten!

Noteer deze tips vast in je agenda!
Beleef de magie van theater
Trakteer je kinderen eens op een dosis live magie. Een ervaring om nooit te vergeten in Schouwburg Cuijk. De ultieme 3D ervaring en je hebt er niet eens een bril voor nodig. Van maart t/m mei zijn er vier mooie voorstellingen!

Op zoek naar een zomerkamp
Ben je je aan het oriënteren voor een tof zomerkamp voor je kind? Dan zijn de zomerkampen van Club Adventure in Overasselt (bij Nijmegen) een aanrader. Kom tijdens hun open dag op 22 april (2e paasdag) vast sfeer proeven!

Fijne voorjaarsvakantie!
Groetjes, Esther