Leuke kerst- en winteruitjes in en om Nijmegen

6 december 2019
Kerstmarkten, winterse taferelen, veel lichtjes, knisperende vuurtjes, ijsbanen, kerstmuziek, kerstcadeautjes, levende kerststallen en nog veel meer kerstsfeer...dat wordt vast en zeker genieten bij alle sfeervolle kerstuitjes in de regio!
Inmiddels zie je overal de kerstbomen in huis verschijnen en worden de straten voorzien van extra lichtjes...nog even en dan is het Kerst. En wat zijn er, voor het zover is, veel leuke uitjes voor het hele gezin waarbij je al lekker in de kerststemming komt.

Kerstmarkten

In de regio Nijmegen zijn er diverse leuke kerstmarkten met vertier voor jong en oud. In het weekend van 7 en 8 december is de kerstmarkt in Bemmel waar de kids zelfs ook kunnen schaatsen op de ijsbaan. Verder zijn er gezellige kerstmarkten bij de Witte Molen in het Florapark, in het Westerpark, in Horstacker, in het Kolpinghuis en bij Winkelcentrum Malden. En wat dacht je van een heus Dickens Festijn in Druten of een winterfair in de Smeltkroes? Dit mag je niet missen! Bekijk alle kerstmarkten in onze uitagenda.

Kerststerren


Lichtjes

December is ook de maand van de lichtjes en waar kun je dit beter ervaren dan bij het Feest van Licht in Museumpark Orientalis en tijdens de lichtavonden in het Afrika Museum.


Sprookjes

Niets magischer dan sprookjes. Bij het Kerst Sprookjesfestijn in Wijchen waan je je echt even in die sprookjeswereld. Ook bij Kinderboerderij de Goffert is het ieder jaar weer een magisch spektatel als je ziet hoe betoverend de kinderboerderij eruit ziet met al de feeën, trollen, muzikanten en meer tijdens het Kerstsprookje.

Schaatsen

Zodra het december is, kriebelt het hier weer om de ijzers onder te binden. Bij Triavium kun je op diverse banen je schaatskunsten vertonen. Ook zal er dit jaar in Beuningen een ijsbaan zijn en in Cuijk kun je ook weer naar hartelust schaatsen. Check onze uitagenda voor meer info over deze ijsbanen.

Lekker een dagje thuis

Naast al die leuke uitjes is het ook lekker om af en toe lekker thuis te blijven. Knutselen, een spelletje spelen of een leuk recept uitproberen. In onze DIY rubriek verzamelen we leuke tips die je met de kids thuis kunt doen. Check ook deze 10 Kerst knutsel ideeën eens.
Heel veel kerstplezier!
Liefs, Esther