Online Muziekwedstrijd, doe mee!

5 september 2022
Het maakt niet uit welk instrument je speelt, of je zingt, hoe goed je bent of hoe lang je al speelt. In ieder kind zit muziek! Lees hoe jij mee kunt doen aan de leukste online muziekwedstrijd!

Schitter op het online podium!

Houd je van zingen of muziek maken? Misschien is er een liedje dat je geweldig vindt en met heel Nederland en Vlaanderen wilt delen, of speciaal aan je moeder, je beste vriend, of je muziekleraar wilt opdragen? De Muziekwedstrijd geeft kinderen een prachtig online podium én er zijn ook nog eens mooie prijzen te winnen! Bekijk hier hoe je mee kunt doen.

De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours voor álle kinderen tussen 4 en 12 jaar die plezier hebben in zingen of muziek maken. Het maakt niet uit of je wel of geen les hebt en hoe goed je bent. Iedereen kan meedoen!

Hoe doe je mee aan De Muziekwedstrijd?

- Neem alleen, of samen met iemand, een filmpje (of zelfs 2 of 3!) van maximaal 4 minuten op.
- Je mag meedoen als solist, als duo, met een kleine groep, óf je kunt meedoen aan de groepschallenge; dit is voor groepen vanaf 6 kinderen.
- Upload het filmpje van je performance uiterlijk 28 oktober via de gratis app van De Muziekwedstrijd die via app.demuziekwedstrijd.nl te bereiken is.
- Check je mailbox; je ontvangt een ontvangstbevestiging. 
- Houd rond november de website en social mediakanalen van De Muziekwedstrijd in de gaten; hier worden de winnaars bekend gemaakt.

Ben je benieuwd naar de inzendingen van vorig jaar? Bekijk ze hier!


Maak kans op leuke prijzen!
Als je meedoet ben je bij voorbaat al een winnaar, want wat is het knap dat jij kunt zingen of muziek kunt maken! Elke deelnemer krijgt ook nog eens een diploma met daarbij tips van één van de professionele juryleden. Daarnaast zijn er allerlei prijzen te winnen, zoals de originaliteitsprijs, de samenspelprijs of de muzikaliteitsprijs. 

De jury bestaat uit een selectiejury; jonge, maar óók ervaren muzikanten bekijken alle filmpjes. Daarna kiest de hoofdjury, bestaande uit professionele musici, de winnaars van De Muziekwedstrijd 2022! Op 26 november sluit De Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht (met gratis toegang tot het museum) waarvoor alle deelnemers een uitnodiging krijgen.

Ga aan de slag, oefen je liedje, upload je filmpje en laat het Nederland horen!
Naar de website