icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Start het nieuwe jaar goed met deze leuke familie-uitjes!

2 januari 2020
Het nieuwe jaar 2020 is gestart! En wat zijn er nog veel leuke dingen te beleven in dit laatste deel van de kerstvakantie. Wij hebben nog wat leuke tips voor je op een rij gezet!

Ontdek de Afrikaanse sfeer

In het Afrika museum kun je in de kerstvakantie meedoen aan allerlei toffe activiviteiten rondom de tentoonstellingen. Zo is er een kijktour voor het hele gezin, krijg je een rondleiding in het Fashion Lab en ga je deelnemen aan een fotoshoot. Ook kun je de Afrikaans ritmes ontdekken in de toffe muziekworkshop.

Feest van Licht

Wandel langs de verlichte route in een prachtig decor! Bewonder de grootste kerststal van Europa, laat je betoveren door de prachtige kerstknikkerbaan en geniet van leuke voorstellingen en andere activiteiten in Museumpark Orientalis

't Winterstraatje

Genieten van leuke activiteiten in de warme winter wonder kas? Dat kan t/m 5 januari 2020 bij 't Hoogstraatje. Op 2 januari is er een toffe workshop van Mad Science. En begin 2020 goed met de sportieve FunRun op zondag 5 januari! 

Middeleeuws Vernuft

Zet een middeleeuwse bril op, smeed een zwaard, doe mee aan een lansgevecht en geniet van theater. In de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof ontdek je de uitvindingen van de middeleeuwen.

Winterse gezelligheid

Beleef de winters van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum! Bak een broodje boven een vuurtje, vertoon je kunsten op de schaatsbaan, roetsj van de sleebaan en geniet van de knusse wintermarkt en winterse lekkernijen! Leuk voor het hele gezin!

Workshop kraag maken

Vroeger was het mode om een prachtige grote kraag te dragen. Wil je weten hoe zo'n grote kraag bij jou staat? Kom er in het Marechauseemuseum zelf eentje maken. Hang ook nog even jouw wens op aan de vredesmuur in het museum.

Zoveel leuke activiteiten

Vervelen in de kerstvakantie? Dat is niet nodig in de Bastei! Er is namelijk van alles te beleven voor jong en oud. Bescherm de Bastei, geniet van mooie en bijzondere theatervoorstellingen, versier een kerstschild en nog veel meer!

Actief op de schaats

Lekker sportief bezig zijn in de vakantie? Ga dan schaatsen bij Triavium! Naast vrij schaatsen, zijn er speciale stick- en puckuurtjes en een kinderdisco. Sluit de vakantie af met de kunstsschaatsshow Spooktacular, een griezelige show on ice. 

Magische Winterweken

Kom in de kerstvakantie lekker eten en spelen in Tivoli's Boscafé. Zo kun je o.a. genieten van Winterbingo, Tiffi's Magische Wintershow, maar ook van de binnenspeeltuin, 4 attracties en speeltoestellen van Park Tivoli.

Lekker actief bezig

Een dagje lekker klimmen, klauteren en meer? Dan zullen de kids zich super vermaken bij Chimpie Champ. Op sommige dagen in de kerstvakantie zijn er extra activiteiten, zoals kinderdisco, een kerstspeurtocht en fitness. Cool!

Museumactiviteiten

Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Op museumkids.nl vind je veel museumactiviteiten voor in de kerstvakantie!

Gratis introductie zwemles

Ben jij je aan het oriënteren op zwemles voor jouw kind? Maak kennis met het zwemprogramma van Geboren Zwemmers, geschikt voor ELKE leeftijd! Boek jouw introductie zwemles voor januari en ervaar het verschil.

Lekker wandelen met de kids

Vinden jullie het ook zo fijn om lekker de natuur in te gaan met de kids? Er zijn zoveel leuke plekjes in en om Nijmegen waar je kunt wandelen, spelen en lekker genieten van het buiten zijn samen. Check onze favoriete wandelplekjes.

Nijmeegse Winterweken

In de kerstvakantie is er zoveel te beleven voor het hele gezin in de Stevenskerk in Nijmegen. Musicalworkshop, wintercircus, VR, film marathon en nog veel meer!

12 toffe uitjes in NL

Het is wintertijd! Er is deze kerstvakantie zóveel leuks te doen in Nederland met kinderen. IJsbanen, lichtjeswandelingen, kerstmarkten, voorstellingen & meer.


Fijne start van het nieuwe jaar 2020 met deze superleuke kidsproof familie-uitjes! Happy 2020!

Liefs, Esther