icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Afrika MuseumTerug naar het overzicht

Beleef de Afrikaanse sfeer in dit superleuke binnen- en buitenmuseum voor het hele gezin!
In het Afrika Museum in Berg en Dal is echt van alles te zien en doen voor jong en oud. Naast de vaste tentoonstelling in het binnenmuseum over diverse Afrikaanse onderwerpen, zoals oude en nieuwe kunst, komt het thema 'architectuur' in beeld in de Afrikaanse dorpen en woonerven in het buitenmuseum.

Ook voor de kids is het erg leuk om bij al die Afrikaanse dorpjes een kijkje te nemen. Wedden dat ze spontaan een lekker maaltje staan te koken met de potten en pannen die er staan?

Wat is er allemaal nog meer te doen?
Train je ogen tijdens de kijktour voor het hele gezin en doe samen leuke en uitdagende opdrachten. kijk naar kunst en onderzoek bijzondere voorwerpen op een hele andere manier.

Ontdek ook het unieke museumpark, de groene oase met de Afrikaanse woonerven. De woonerven geven een beeld van traditionele woonvormen in Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Je komt er onder andere meer te weten over hoe het dagelijks leven eruit ziet. Hiernaast heeft het buitenmuseum ook een winkel en een museumcafé.

Klik voor meer informatie via de roze button gelijk door naar de site!

Wist je dat je hier ook een leuk kinderfeestje kunt vieren?

Afrika Museum

Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden via de roze button door naar de site! Prijs Klik voor actuele tarieven via de roze button door naar de site! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!