Wereldse activiteiten thuisTerug naar het overzicht

Het Afrika Museum heeft leuke wereldse activiteiten voor thuis. Knutsel je gezellig mee?
Ga thuis aan de slag met de wereldse activiteiten voor thuis van het Afrika Museum! Van een werelds gerecht tot wereldse spelletjes, van origami tot het bedenken van je eigen feest.

Knip samen een symbolische familiehanger
Voor veel mensen is het belangrijk om hun familiegeschiedenis te kennen. Dat je weet waar je vandaan komt en wie je voorouders zijn. Hoe goed ken jij je familiegeschiedenis? Print de plaat uit op de website op A3 of A4 papier, zorg dat het dubbelzijdig en in kleur wordt geprint. En dan kun je aan de slag! In de bouwplaat zitten vragen verwerkt over jouw familie en waar je vandaan komt, die je samen beantwoordt. Daarna kun je de onderdelen knippen en de hanger in elkaar zetten. Veel plezier!

Maak je eigen kerstster van Ugandese kralen
Maak kerstversiering voor thuis! Je gebruikt daar de techniek voor van kunstenaar Sanaa Gateja uit Uganda. Hij maakte een ketting van papieren kralen. Jij gaat dezelfde soort kralen maken. Stroken papier worden opgerold en gelijmd en daar maak je een kerstster van.

Maak een kerstpiñata
In Mexico begint het kerstfeest al op 16 december, wist je dat? Tijdens dit kerstfeest wordt ook het vrolijke piñata-spel gespeeld. Om de beurt proberen mensen, geblinddoekt met een stok, de piñata kapot te slaan. Wat erin zit is een verrassing! Maak zelf een kerstpiñata voor thuis.

Ontwerp je eigen kerstkaart
Rond kerstmis worden over de hele wereld kerstkaarten gestuurd naar vrienden en familie. Het versturen van kaartjes rond kerst is erg leuk om te doen. Maar nog leuker is het om zelf zo’n kaart te ontwerpen. Ga lekker aan de slag en maak ze vast voor volgend jaar!

Dit is een greep uit alle activiteiten die er te doen zijn. Neem een kijkje op de website voor het complete overzicht. Jij hoeft je in ieder geval niet te vervelen!

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Op onze Blogpagina vind je meer leuke tips en inspiratie voor thuis!

Afrika Museum

Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!