icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Archeolab 4+Terug naar het overzicht

Voel je even Romein in het Archeolab van Museum het Valkhof!
Kom naar het nieuwe ArcheoLab en ontdek alles over het leven van de Romeinen! Bouw een brug en schiet met de katapult. Ontwerp een muurschildering voor een Romeinse villa en bouw een Romeinse stad. Het ArcheoLab is leuk voor jong en oud!

Eind april is het eerste gedeelte van het ArcheoLab geopend. In deze ruimte staat het zelf ervaren van technische oplossingen die de Romeinen toepasten centraal. Populaire exhibits uit de succesvolle tentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ hebben hier een vaste plaats gekregen. Zo kun je hier zelf een boog bouwen zonder cement, met een katapult schieten of ontdek wat de makkelijkste manier is om met een katrol aan de slag te gaan. Uniek is dat naast de exhibits ook originele bodemvondsten te zien zijn.

Met het nieuwe ArcheoLab kun je ervaren dat archeologie en Romeinen niet stoffig zijn en ver van ons afstaan, maar deel uitmaken van ons moderne leven.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Klik voor meer informatie via de roze button door naar de site.

Tip: kijk verder voor nog meer leuke uitjes met de kids!

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59
6511TB Nijmegen
Prijs Gratis op vertoon van een museumticket Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!