Museum Kasteel WijchenTerug naar het overzicht

Verrassend veelzijdig museum gevestigd in het pittoreske kasteel van Wijchen!
Vanaf 6 juni gaat Museum Kasteel Wijchen weer open. Check de roze website button voor meer info over de corona-maatregelen. Let op: je moet vooraf online je tickets reserveren. Vanwege de renovatie van Kasteel Wijchen zijn kinderfeestjes en de escape route niet te boeken tot 3e kwartaal 2021. Het kasteel is wegens renovatie gesloten. Een ticket geeft toegang tot de wisseltentoonstelling in het Koetshuis en museumtuin De Tuun.

Het Museum heeft vier afdelingen - archeologie, hedendaagse kunst, regionale geschiedenis en museumtuin 'De Tuun', voor elke bezoeker iets dat boeit.

De afdeling Archeologie presenteert vondsten uit Wijchen en omgeving van de Steentijd tot en met de Middeleeuwen. Ondanks de nadruk op de Romeinse periode is er ook voor liefhebbers van de prehistorie en de vroege middeleeuwen genoeg om van een bezoek een genot te maken.

Hedendaagse kunst
neemt een prominente plaats in in het Museum. Een heel scala van kunstuitingen komt aan bod: schilderijen, beelden, textiel, grafiek en fotografie. Naast een programma van gevarieerde wisseltentoonstellingen heeft Museum Kasteel Wijchen ook een kleine eigen verzameling hedendaagse kunst. 

De afdeling Regionale Geschiedenis begint waar de archeologie eindigt en gaat door tot de Nieuwe Tijd. Spannende ontwikkelingen in en rondom Wijchen zijn niet beperkt tot de archeologische tijdsperiodes. Ook recentelijk heeft Wijchen een aantal veranderingen moeten verwerken...

De museumtuin is genoemd naar het Oudnederlandse woord 'tuun', dat een ommuurde of afgescheiden stuk grond betekent. Uniek in Nederland en van het voorjaar tot het najaar te bezoeken om de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de Middeleeuwen van dichtbij te aanschouwen.

Er zijn zowel vaste als regelmatig wisselende exposities en tentoonstellingen. Kijk hiervoor op de website via de roze button. Daarnaast worden activiteiten voor zowel volwassenen als jeugd georganiseerd. Deze vind je terug in onze Uitagenda!

Museum Kasteel Wijchen

Kasteellaan 9
6602 DA Wijchen
Openingstijden Klik voor meer info op de roze website button. Prijs Klik voor meer info op de roze website button. Een ticket geeft toegang tot de wisseltentoonstelling in het Koetshuis en museumtuin De Tuun. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!