Kidsproofreporter naar Fort Kijkduin

18 juli 2023
Fort Kijkduin? Is er bij ons in de buurt een echt fort? Jazeker! In Den Helder! We laten je graag zien wat er te doen is!
Het Fort ligt vlakbij het strand. Toen we aankwamen dacht ik “wow het is echt supergroot”. Bij de balie kregen we een plattegrond met alles wat er te zien was. We hoorden al dat om half 3 de roggen werden gevoerd, dat wilden we zien!  We hadden nog een klein uurtje voordat het zover was, dus gingen we eerst richting zeeaquarium.



We zagen meteen de kleine haaien. Vet cool zeg! Vlakbij was een heel groot bad met roggen. We konden er geen genoeg van krijgen om te kijken hoe ze door het water zweven! Er waren ook zeepaardjes.  Ze zijn echt heel schattig en het waren er best veel.



Chris de potvis hadden we ook gezien. Het is een heel groot skelet dat in een grote ruimte hangt. Je mocht er alleen naar kijken. Het was heel interessant en mooi. Wat goed dat ze dat zo kunnen opzetten. Hé wat zag ik daar: een aanraakbot! Die mocht je wél aanraken. Het voelde heel zacht.



Het museum vond ik minder leuk dan het aquarium. Het was wel interessant hoor, want in het museum gingen we hele spannende dingen doen. Papa had een tunnel gevonden, daar gingen we meteen in met een hele steile trap. Helemaal beneden was het pikdonker. Er brandde alleen blauwe kleine niet zo felle lichtjes. Ook zaten er allemaal vieze beestjes op de muren,  BAH!



Daarna gingen we toch nog even terug naar het zeeaquarium. We zagen een automaat waar je geld in moest stoppen om een zakje voer voor roggen of vissen te kopen. Dat mocht van mama. Donna had voor de roggen gekozen en ik voor de vissen en Teddie ook voor de roggen. Het was toch echt tijd om naar huis te gaan. Het is zeker weten een aanrader om een dagje naar Fort Kijkduin te gaan!

Groetjes van Loïs