Corona update: wat is open?

14 mei 2020
Wat is open en toegankelijk voor kinderen? Tijdens deze corona tijd kan er op dit moment al best veel!
Corona | Kinderuitjes en locaties die weer kunnen en open zijn!
ACTUELE INFORMATIE - DEZE INFO WORDT CONTINUE AANGEPAST!

We hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die open zijn. We werken deze informatie continue bij. Hieronder een overzicht. TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina voordat je ernaar toe gaat! 

Speeltuin, speelpark en klimpark

Land van Fluwel opent op vrijdag 15 mei zijn deuren, dus we mogen weer op avontuur! Speelpark de Swaan is open met speciale regels. Entree is slechts € 3,00 pp.

De buitenspeeltuin van Speelpark De Goudvis mag ook weer open vanaf 16 mei. De binnenspeeltuin is nog gesloten. En ook Speelpark De Batavier opent zijn deuren weer op 16 mei! 

De buurspeeltuinen gaan ook weer open: 
Speeltuin Kindervreugde in Enkhuizen is open voor leden met speciale tijden,
Stadsspeeltuin De Speelhoorn in Hoorn  
Speeltuin 't Span in Alkmaar is weer open vanaf 16 mei
Speeltuin De Hoef in Alkmaar is weer open vanaf maandag 18 mei
Speeltuin OKB in Alkmaar is weer open vanaf zondag 17 mei
De Bolle Buik in Heerhugowaard met speeltuin en midgetgolf zijn vanaf zaterdag 16 mei 2020 ook weer geopend. Het restaurant is nog gesloten.

Je kunt een kano huren bij Kanoverhuur Den Helder. De kimparken in de Kop van Noord-Holland zijn ook weer open. 

Restaurants/lunch plekjes.


De meeste eet- en drinkgelegenheden mogen hoogstwaarschijnlijk per 1 juni weer open met inachtneming van coronamaatregelen. Ook de terrassen moegen dan weer open! Bekijk alvast welk terrasje jij wilt pakken op onze lijst met 11x restaurant met speeltuin en terras. Er is nog steeds afhaal- en bezorgservice. Voor Hoorn en Alkmaar zijn platforms gemaakt. 

IJssalons open?


Het is er echt weer voor en leuk om te doen. Samen ijsje halen! Veel ijswinkels zijn nu, met aangepaste regels, open zodat je jouw favoriete ijsje toch kunt kopen! Wat is jouw lekkerste ijsje? Softijs, schepijs, room ijs, zelf gemaakt ijs of toch waterijs? Pak de fiets of de auto natuurljik en rij samen naar je favoriete ijswinkel, ijskraam of ijsboerMuseum open per 1 juni

Op 1 juni gaan veel musea in de Kop van Noord-Holland hoogstwaarschijnlijk weer open maar mogen er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk komen. Veel musea bieden nu nog leuke kinderactiviteiten online aan. Neem een kijkje in onze Eropuit, die is namelijk omgetoverd tot THUIS categorie en daar zijn al deze leuke activiteiten genoemd. Ze zijn te herkennen aan het groen vlaggetje Thuis. Museum Kranenburgh heeft bijvoorbeeld een leuke Kunstbox speciaal voor de meivakantie!

Kinderfeestjes / Buitenfeestjes!


Bij KP Biking kan je een mountainbikefeestje geven, bij Forttreffelijk kan je per 1 juni je kinderpartijtje weer vieren. Lasergamen, escaperooms, brandblussen of Fortnight. Leuk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar! Ook het Outdoorpark Alkmaar is weer open en daar kan je ook een kinderfeestje vieren met een obstacle survival! 

Binnenspeeltuinen

De binnenspeeltuinen zijn helaas allemaal nog dicht. Kids Safety Escaproom, een leuke escaperoom in Purmerend is wel sindskort weer open. Je kunt hier een gave escaperoom doen met het hele gezin (maximaal 6 personen). 

Natuur
De Helderse Vallei in Den Helder is helaas gesloten, maar ze bieden leuke online natuuractiviteiten voor kinderen aan! Zoals deze natuurwerkbladen of doe de Tuinchallenge met het hele gezin!Dierentuin
Van Blanckendaell Park in Tuitjenhoorn is ook weer open! 

Zwembad
De zwembaden gaan langzaamaan ook weer open in de Kop van Noord-Holland. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Film en theater
De bioscopen en meeste filmhuizen in de Kop van Noord-Holland gaan hoogstwaarschijnlijk per 1 juni 2020 weer voorzichtig open met inachtneming van de coronamaatregelen. De theaters blijven voorlopig nog dicht. Theater De Vest biedt wel online theater aan voor thuis

Handig
In onze Eropuit categorie kan je heel makkelijk aan de vlaggetjes "Weer open" zien of iets al open is! 

Foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen, mail ons dan, dat waarderen we enorm! Mailen kan via kopvannoordholland@kidsproof.nl.