De leukste Sinterklaas tips en uitjes voor de november maand!

1 november 2022
De spanning stijgt... Sinterklaas is bijna in Nederland! Een heerlijke en vooral ook gezellige tijd breekt aan. De leukste Sinterklaas uitjes & meer leuke tips vind je hieronder.
Sinterklaas uitjes

Het Grote Sinterklaashuis
Het Grote Sinterklaashuis van Nederland opent vanaf 16 november zijn deuren in Slot Assumburg. Gaaf zeg! Beleef en ervaar in de ruim 15 themakamers de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sint en zijn Pieten.

Sinterklaas intochten
Sint en de Pieten hebben de Pakjesboot volgeladen en zijn op weg naar Nederland. Maar waar en hoe laat komt hij aan? Wij hebben alle intochten in de kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet!

Een écht Pietendorp
Op 23, 24 nov en 1 dec wordt het Zuiderzeemuseum één groot Pietendorp! Havenpieten, Muziekpieten, Schoolpieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer bij. 
 
Het Grote Pietenhuis
De Grote Kerk in Alkmaar is omgetoverd tot het Grote Pietenhuis! Kom je kijken? Het Grote Pietenhuis. 
Kerstcircus als cadeau
Ronkende motoren, trapeze-artiesten, glitters en adembenemende acts! Dát is het kerstcircus. Boek nu je kaarten: Kerstcircus.

Ga mee met de Pietenexpress! 
YES! Je kunt weer mee met de Pietenexpress! Of de pakjesboot bezoeken en meevaren. En natuurlijk kun je ook allebei doen! Pietenexpress in Hoorn.Sinterklaaspannenkoek
Zin in pannenkoeken? Maak de zak van Sinterklaas! Pak de randen van een pannenkoek bij elkaar, bind 'm vast met een dropveter of steek vast met ongekookte spaghetti. Versier met pepernotenen en klaar is je Sintmaaltijd. Bekijk 't recept

Meer leuke tips met kinderen

Kleine uurtjes
Kom rustig zwemmen met je baby of peuter tijdens de kleine uurtjes bij Ooghduyne in Julianadorp! In het laagseizoen gelden van maandag tot en met vrijdag gereduceerde tarieven. Dubbel pret dus!

Schaatsfeestje
Wil jij een cool feestje vieren? Dat kan op de Alkmaarse ijsbaan De Meent Bauerfeind. Je kunt kiezen uit 3 verschillende feestjes: Fun Curlen, Ice Challenge of gewoon lekker schaatsen in je eigen tempo.

Naar de Uitagenda
Staat jouw favoriete uitje er niet tussen? Of kun je deze dagen net niet? Scroll dan hier door de andere uitagenda-tips. In de uitagenda staan alle tips handig op datum. We hebben 'm deze maanden weer lekker vol gemaakt voor je!