Vegetarische lasagne kan soms smaakloos zijn, deze niet! Zorg voor lekkere smaakmakers als knoflook, gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden.
Lekker veel groenten:- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 6-8 verse tomaten
- courgette
- aubergine
- tomatenpuree
- gedroogde tomaten
- lasagne bladen
- peper / zout
- Italiaanse kruiden
En eigenlijk gebruik ik in elke italiaans recept wel
verse basilicum, die staat altijd bij mij in het raam, handig!
Ik maak eerst de tomatensaus door de knoflook en uien te fruiten in een beetje olie, daarna de tomaten in blokjes en de tomatenpuree erbij. Vergeet de saus niet op smaak te maken met peper/zout, basilicum en gedroogde tomaatjes. Even laten pruttelen tot je een mooie stevige saus hebt. Ondertussen vet ik de ovenschaal in en verwarm ik de oven op 220 graden.

Bij het 'opbouwen' van de lasagne gebruik ik soms een kant en klare bechamel saus, maar hoeft niet! Tussen de laagjes lasagne bladen, maak ik ook laagjes van de aubergine en courgette (zie foto). Zo heb ik minder pasta nodig en bouw je toch een stevige portie gezonden lasagne :-)
Maak 'm af met mozzarella en wat geraspte kaas, zijn ze bij mij thuis dol op!

Half uurtje in de oven en klaar ben je!

Eet smakelijk!
Tip: bekijk hier ook het recept voor de makkelijke zelf of de
vega noodles! Vinden de kinderen ook lekker!
Eropuit met de kidsWil je er lekker op uit met je kind(eren), bekijk dan hier de
leukste uittips bij jou in de buurt.