Recept vegetarische lasagne

16 april 2023
Zijn jouw kinderen ook gek op de Italiaanse keuken? Dan is dit weer een lekker, makkelijk en snel gerecht dat ik graag met je deel. Perfect voor drukke vaders en moeders!
Vegetarische lasagne kan soms smaakloos zijn, deze niet! Zorg voor lekkere smaakmakers als knoflook, gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden.

Lekker veel groenten:
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 6-8 verse tomaten
- courgette
- aubergine
- tomatenpuree
- gedroogde tomaten
- lasagne bladen
- peper / zout
- Italiaanse kruiden

En eigenlijk gebruik ik in elke italiaans recept wel verse basilicum, die staat altijd bij mij in het raam, handig!

Ik maak eerst de tomatensaus door de knoflook en uien te fruiten in een beetje olie, daarna de tomaten in blokjes en de tomatenpuree erbij. Vergeet de saus niet op smaak te maken met peper/zout, basilicum en gedroogde tomaatjes. Even laten pruttelen tot je een mooie stevige saus hebt. Ondertussen vet ik de ovenschaal in en verwarm ik de oven op 220 graden.Bij het 'opbouwen' van de lasagne gebruik ik soms een kant en klare bechamel saus, maar hoeft niet! Tussen de laagjes lasagne bladen, maak ik ook laagjes van de aubergine en courgette (zie foto). Zo heb ik minder pasta nodig en bouw je toch een stevige portie gezonden lasagne :-)

Maak 'm af met mozzarella en wat geraspte kaas, zijn ze bij mij thuis dol op! Half uurtje in de oven en klaar ben je!Eet smakelijk!


Tip: bekijk hier ook het recept voor de makkelijke zelf of de vega noodles! Vinden de kinderen ook lekker!

Eropuit met de kids
Wil je er lekker op uit met je kind(eren), bekijk dan hier de leukste uittips bij jou in de buurt.