Een kleine mensjes route

4 april 2022
Mini Alkmaar is een stadswandeling vol met miniatuurwereldjes. Ontzettend leuk voor kinderen om te speuren naar ienie minie mensjes!
Mini Alkmaar
Bij VVV Alkmaar haal je de Mini Alkmaar plattegrond. Hierin vind je de route helemaal uitgelegd, dus we konden meteen starten!

Mini Alkmaar

Het is echt een anders-dan-anders stadswandeling. Er zijn 20 plekken waar de mini's zijn geplaatst en je vind er een QR code bij. Wij hadden echt de focus op de QR code toen we aan het zoeken waren, want de mini mensjes zijn bijna niet te zien!

Mini Alkmaar

Ook staat in de folder nog een zoektip per locatie. Dat is echt wel nodig, dus gebruik die!

Als je de QR code scant, dan krijg je leuke weetjes over de plek waar je staat. Dus is het is nog leerzaam ook! 

Mini Alkmaar

Wij starten bij het Waagplein, waar we echt wel een tijdje om ons heen keken en uiteindelijk het kanootje onderaan de regenpijp vonden!

Mini Alkmaar

Kijk eens, we staan hieronder op de brug met een prachtig zicht op de Waagtoren. ZOEKTIP: hou je blik daar omlaag.

Mini Alkmaar Waagtoren

Mini Alkmaar

Het is een ontzettend leuke manier om Alkmaar te leren kennen en je speurt echt samen, dus een leuke activteit om samen met je kind of kinderen te doen. 

Mini Alkmaar

Je hoeft de route niet in 1 keer te lopen. Als je plattegrond eenmaal hebt, kan je ook later een andere deel van de stad doen. Meer info over Mini Alkmaar vind je hier!

Uiteraard hebben we tussendoor even iets gedronken. Ook zijn er genoeg leuke kidsproof tentjes in Alkmaar om gezellig te lunchen 

Wij vonden het in ieder geval ontzettend leuk om samen te doen!

Groet,
Claudine Naar de website