Nutella Banaan CruffinsTerug naar het overzicht

Probeer deze zelfgemaakt overheerlijke Cruffin met Nutella en banaan
Misschien ben je nog niet bekend met dit fenomeen, maar het is eigenlijk een kruising tussen een muffin en een croissant maar dan met een heerlijke vulling.
Een soort gevulde muffins van croissantdeeg dus.

Cruffins zijn vooral erg lekker en het leuke is dat je de vulling (als je ze zelf bakt natuurlijk) helemaal zelf kan bepalen en er zo je eigen smaak aan kan geven zoet of juist hartig?

Gebruik je ingredienten als chocolade pasta, fruit, kaneel, jam of (poeder) suiker dan heb je al snel een heerlijk zoete variant. Voor een hartige variant kun je een vulling (kruiden)kaas, reepjes ham of kip in combinatie met groentes als tomaat, prei of asperges. 

Ter info: Je kan een gekozen vulling meebakken of de cruffin vullen nadat hij gebakken is (opvullen met bijv. banketbakkersroom of bosbessenjam) In het geval van onderstaande receptje is de vulling meegebakken.

Handig om te weten; voor 1 cruffin heb je ongeveer 2 eetlepels vulling nodig.

Ingrediënten voor 6 cruffins 
1 blikje Croissants deeg xl (voor extra grote en hoge cruffins)
2 bananen
6 eetlepels Nutella
Gehakte hazelnoten
ei om mee te bestrijken
Evt. Poedersuiker voor garnering

Bereiding:
1. Open het blikje Croissants XLen leeg het stuk deeg horizontaal uitgerold voor je neer.
2. Knijp de diagonale snijdlijnen samen en snijd de verticale lijnen los van elkaar. Zo ontstaan er 3 rechthoekige plakken.
3. Rol de rechthoeken in de lengte op en knijp deze een beetje naar buiten terwijl je rolt. Zo ontstaan er in totaal 3 lange rolletjes.
4. Snijd de rolletjes over de lengte doormidden
5. Snijd elke bananen in 3 gelijke stukken.
6. Schep 1 eetlepel Nutella en een stuk bananaan in het midden van een deeg strook en rol deze op . Zo ontstaan er deegrolletjes als vaasjes met daarin de vulling van Nutella en banaan. Je kan er evt. nog wat ?jngehakte hazelnootjes overheen strooien.
7. Vervolgens kan je deze vaasjes in een ingevet muffinblik zetten of in hoge muffin vormpjes oa. te koop bij de Hema of Søstrene grene
8. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eitje zodat deze mooi gaan glimmen.
9. Bak in 15-20min goudbruin op 180-200C.
10.Bestrooi evt. met wat poedersuiker

Tip: Klik voor een hartige variant hier
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs