Roosjes van appelTerug naar het overzicht

Prachtig om te zien, lekker en makkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
Bladerdeeg, basterdsuiker, kaneel, appels, water, poedersuiker en citroensap.

Hoe maak je de appelroosjes?
Rol van het bladerdeeg een grote plak en bestrooi deze ruimschoots met kaneel en basterdsuiker. Snijd de appel in vier partjes en verwijder het klokhuis. Snijd nu de appel in dunne plakjes (schil mag erop blijven). Leg deze plakjes 2 á 3 minuten in kokend water met een beetje citroensap, zodat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden zonder te breken.

Snijd nu het bladerdeeg in lange repen van ongeveer 2 cm breed en leg de appelschijfjes op de strook bladerdeeg. Rol de strook op en leg het roosje op een met bakpapier beklede bakplaat.

Wanneer alle rolletjes klaar zijn, bak je de appelrondjes in 20 minuten op 200 graden. Bestrooi daarna met poedersuiker en klaar zijn je appelroosjes. Feestelijk en lekker!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Kom in de herfstvakantie naar Stedelijk Museum Alkmaar en maak bijvoorbeeld een #museumselfie of verzin een liedje bij de kunstwerken die je ziet.

Wel vooraf reserveren!