Aquarium in een fort!Terug naar het overzicht

zaterdag 27 augustus
Ga deze zomervakantie naar Fort Kijkduin! Voer een haai, maak kennis met zeepaardjes en meer!
Ken je Fort Kijkduin? Dit is écht een heel leuk uitje, zeker voor kinderen. Dus plan deze zomervakantie een dagje naar Fort Kijkduin! 

Het onderwaterleven is heel indrukwekkend. In de weekenden en vakantieperioden kun je met een dierverzorger mee met de visvoerrondleiding om 12:30, 14:30 en 15:30 uur. Wat voor eten vinden vissen lekker? En wat at Chris de Potvis voordat hij een skelet werd? Een bezoek aan het aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag voeren. Durf jij een haai te voeren?

Wanneer je het terrein van Fort Kijkduin betreedt, treed je eigenlijk in de voetsporen van Napoleon. Deze beroemde Franse keizer liet het fort twee eeuwen geleden bouwen om de vijand buiten de deur te houden. Vandaag de dag zit er in het fort een museum, een Noordzeeaquarium en een terras aan zee.

In het museum kom je alles te weten over de historie van het fort. Rondom Fort Kijkduin hebben bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden die van belang zijn geweest voor de Nederlandse geschiedenis. Op Fort Kijkduin kun je redelijk wat kanonnen vinden en een paar ondergrondse tunnels!

Combitickets
Ben je geïnteresseerd in meer geschiedenis? Dan is het Atlantikwall Centrum iets voor jou. Beleef hoe Den Helder tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel werd van de Atlantikwall en daardoor de meest gebombardeerde stad van het land werd. Fort Kijkduin en het Atlantikwall Centrum hebben een gezamenlijke combiticket en liggen slechts 500 meter uit elkaar! Het kaartje is na aankoop zeven dagen geldig.

Enthousiast geraakt? Het is mogelijk om alvast online je toegangstickets te bestellen. Klik dan door op de roze button om naar de website te gaan. Ook voor meer informatie over Fort Kijkduin en het Atlantikwall Centrum!

Fort Kijkduin

Admiraal Verhuellplein 1
1789 AX Huisduinen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Heb jij al plannen? Bekijk snel wat er allemaal te doen is in de Kop van Noord-Holland, want WAUW.....wat hebben wij een bomvolle nieuwsbrief verstuurd vol met toffe gezinsuitjes en activiteiten!

Naar de Zomerspecial