Leer alles over archeologieTerug naar het overzicht

zondag 30 mei
Archeologie in je achtertuin. Leer over archeologie bij Huis van Hilde via De MuseumJeugdUniversiteit!
Deze landelijke organisatie organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma!

Collegereeks: Archeologie in je eigen achtertuin (voor 8 t/m 12 jaar)

In deze collegereeks leer je in drie colleges alles over archeologie. Drie archeologen vertellen hoe zij archeologisch onderzoek doen, hoe je weet hoe oud iets is en hoe je er achter komt wat je eigenlijk gevonden hebt. Heb je zelf al eens een archeologische vondst gedaan? Neem die vooral mee! En kijk eens in de achtertuin wat daar te vinden is.

In deze colleges ga je samen met de experts archeologische vondsten onderzoeken. De colleges zijn interactief, je bent voor een deel praktisch bezig en we gaan ook naar buiten, op zoek naar archeologische vondsten.

De drie colleges vinden plaats bij Huis van Hilde in Castricum en zijn op zondag 28 maart, 25 april en 30 mei 2021 van 13-15 uur

Wil je meer informatie en je inschrijven? Kijk dan snel op de website van de MuseumJeugdUniversiteit via de roze websitebutton.

Huis van Hilde

Westerplein 6
1901 NA Castricum
Openingstijden zondag zondag 28 maart, 25 april en 30 mei 2021 van 13-15 uur. Prijs € 15,00 voor 3 colleges Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het museum bij je thuis!

Het museum bij je thuis!

Stedelijk Museum Alkmaar heeft een leuke thuis-doen-pagina met activiteiten voor alle leeftijden. Leuk om te doen in de voorjaarsvakantie!

Bekijk het aanbod