KaeskoppenstadTerug naar het overzicht

zondag 5 juni
Dit jaar met Pinksteren in de binnenstad. Je stapt zo de 16de eeuw binnen en het is superleuk voor kids!
Eindelijk is er weer een Kaeskoppenstad in Alkmaar! Dit jaar met Pinksteren op 4 en 5 juni 2022! 

Langs het Luttik Oudorp en het Verdronkenoord zullen de bekende historische attracties van Kaeskoppenstad weer te beleven zijn. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit.

De Pracktyck van Pieter van Foreest, de woeste Watergeuzen, de Latijnse School, de vuurspuwer, de duykboot van Drebbel, ze zijn niet meer weg te denken uit dit geweldige evenement. Voor de bezoekers, die zich wanen in het Alkmaar van de Gouden Eeuw, is het een feest van verwondering.

Kaeskoppenstad is voor alle leeftijden geschikt. Wist je dat er speciale hoogtepunten zijn voor kinderen?

In de Klokketoren, van ruim 10 meter hoog, kunnen de kinderen door een klein deurtje om in de toren de grote koperen klok te luiden.

De Carrousel is een draaimolen die met de hand wordt aangedreven en is een fantastische attractie voor de jongste bezoekers.

Ghijsbert van Haerlam is de vuurspuwer van Kaeskoppenstad. ‘Den gebochelde van de Waeghtooren’ geeft een indrukwekkende show weg!

KaesPoppenStad vertelt het bijzondere verhaal van Jan Klaasen die een Spaanse spion buiten de stadspoorten probeert te houden.

In het Kaesino speel mee met o.a. de Menselycke Fruitmachine en de flipperkast en gok je je spaarpot vol!

Bij de KaeskopKindKermis kan jong en oud spellen doen: kikkertjes in klompen slaan, ringwerpen over Spaanse speren en meer!

Ruim 750 acteurs en figuranten nemen je mee terug in de tijd en doen je de 16e eeuw herbeleven! Ontmoet bedelaars, schoenenpoetsers, edelen, kaasdames en korendragers. Op het water wordt handel gedreven en arriveren de moedige watergeuzen die Alkmaar bevrijd hebben van de Spanjaarden. De ‘enge’ rollen, zoals gevangenen en melaatsen, houden rekening met onze jongste bezoekers.

Klik door via de websitebutton om je kaartjes online te bestellen!

Kaeskoppenstad

Entree overkant Waagplein
Alkmaar
Openingstijden Kaeskoppenstad vindt plaats met Pinksteren op 4 en 5 juni 2022 Prijs Zie website Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook

Op onze Facebookpagina delen we dagelijks een leuke tip. Volg jij ons al?

Volg ons op Facebook