KinderkookcafeTerug naar het overzicht

Het Kinderkookcafé voor kinderen met een vorm van autisme zit in Alkmaar, Hoorn, Zwaag en Enkhuizen!
ONLINE KOOKLES - CORONA
23 maart 2020 - doordat er nu geen kookles is bij het Kinderkookcafé, geeft meester Rob online kookles vanuit de keuken van het Kinderkookcafé.

Hieronder de kookles om heerlijke saucijzenbroodjes te maken, lekker voor het weekend:De kooklessen zijn heel leuk en zitten vol humor en tips. Leuk voor alle kinderen, dus we kunnen lekker aan de gang. Bekijk hier alle kooklessen, de ingrediënten staan onder de video. Iedere dag komt er een bij > https://bit.ly/3dw5KMY  

Over het Kinderkookcafé

Stel, jouw kind heeft een vorm van autisme. Dat heeft impact. Op het kind zelf, op het gezin, op de omgeving. Contact maken en vriendschappen sluiten leren kinderen op jonge leeftijd. Dat wordt geoefend, bijgesteld en verder ontwikkeld in ieder contact.

Kinderkookcafé is geschikt voor kinderen met autisme – en mogelijk een verstandelijke beperking - in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. En nu komt het kinderkookcafé naar Hoorn!

In het kinderkookcafé koken of bakken kinderen met autisme in groepsverband onder professionele begeleiding. Vanwege het gestructureerde karakter blijken koken en bakken heel geschikte activiteiten te zijn voor deze doelgroep. De kinderen krijgen les in groepjes van maximaal 12 kinderen. De kinderen werken samen in groepjes van vier, met een eigen begeleider. Het samen bereiden van een recept van A tot Z zorgt niet alleen voor veel plezier maar blijkt ook een goed middel te zijn om kinderen met autisme sociale vaardigheden bij te brengen, zelfvertrouwen te geven en faalangst te verminderen.

Wil je meer weten? Klik dan even via de websitebutton voor meer info!

Corona initiatief
23 maart 2020 - doordat er nu geen kookles is, kunnen kinderen via het youtube kanaal lekker aan de gang > https://www.youtube.com/channel/UCauuKt4hhlno9UcngqvCxMw

Kinderkookcafé


Alkmaar en Hoorn
Openingstijden Zie website Prijs Kinderen die er gebruik van willen maken, hebben een verwijzing van de gemeente nodig, of een PGB. Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas intochten in de Kop van Noord-Holland

Sinterklaas intochten in de Kop van Noord-Holland

2023 - De Sint komt binnenkort weer in het land. Wanneer komt hij bij jullie aan? Check hieronder wanneer Sinterklaas bij jullie in de buurt langskomt!

Naar de leukste Sinterklaasintochten