15 favoriete kerst-uitjes door heel het land!

13 december 2017
Onze jaarlijkse kerstvakantie-special staat weer vol met te gekke uitjes en activiteiten voor de kerstvakantie!
Met leuke tips door heel Nederland: van musea tot muziek, film en buitenpret, er is zóveel leuks te doen! Heel veel kerst-plezier!Ga je mee met Sammy?
Súpergaaf, indrukwekkend en schattig tegelijk: Het kleine schildpadje Sammy is vanaf 19 december te zien in de enórme koepel in Omniversum in Den Haag! Sammy beleeft allemaal spannende avonturen in de oceaan. Kom en beleef het mee!

Boekentips voor kinderen!
Kerstvakantie: een tijd voor leuke uitjes en familiebezoekjes met het gezin. Maar óók om gezellig samen thuis te zijn... Kruip bijv. met een fijn boek op de bank! Vind hier de leukste kinderboeken, ook erg leuk voor onder de kerstboom!Jij hebt talent! Doe je mee?
Iedereen heeft een talent en dat wil Kinderen voor Kinderen graag laten zien. Alleen of samen met vrienden en vriendinnen: alles mag en alles kan op het Okido Podium. Doe mee en kom met Kinderen voor Kinderen op tv!

Drie top musea in Amersfoort
Amersfoort heeft 3 super toffe musea die tijdens de vakantie leuke activiteiten organiseren. Ga als een echte Mondriaan aan de slag, maak een 'Winter in pot', een hoedje voor een lantaarnpaal of doe de rondleiding 'Verboden voor ouders'.Brandweer LEGO
Kom naar Veiligheidsmuseum PIT in Almere en bewonder de Brandweer LEGO tentoonstelling met meer dan 100.000 steentjes en puzzeltocht. Tip: neem je schaatsen mee, want voor de deur kan je gratis schaatsen!

Win een iPad mini!
Schaatsen, knutselen, luisteren naar verhalen bij de vuurkorf: de kerstvakantie is in de Nederlandse musea de gezelligste tijd van het jaar. Kids t/m 12 jaar kunnen met hun museumbezoek kans maken op een iPad mini. Doe mee & word Museuminspecteur!Vette pop en hiphop muziek!
In de kerstvakantie is Arnhem 'the place to be' voor alle jonge fans van de hiphop/popscene, want op 5 januari presenteren Musis en 33 Creations Musis Sweet & Intense! Een supergaaf dansfeest, speciaal voor kids!

Ontdek Sprookjeswinterland
Sprookjeswonderland in Enkhuizen is ook in de winter een betoverende belevenis! Met duizenden lichtjes en extra activiteiten is dit attractiepark een ontzettend leuk kerstvakantie-uitje voor kids van 2 tot 9 jaar.Voor nieuwsgierige aagjes!
Helemaal vernieuwd en vanaf 16 december weer open: Rijksmuseum Boerhaave in Leiden! Er is van alles te zien én te doen rondom de grootste uitvindingen in Nederland. Leuk voor alle nieuwsgierige aagjes vanaf 8 jaar!

Overwinteren in de Jungle
De spannendste winteravonturen beleef je deze vakantie in de overdekte Orchideeën Hoeve bij Emmeloord. Ravot in de waterrijke speeltuin, voer papegaaitjes en strijd samen met de avonturiers in de Junglefreakshow. Durf jij het aan?Winters speelparadijs
Bij Flevonice in Biddinghuizen schaats je ‘s winters heerlijk buiten in de natuur. Ook als het niet vriest! De kids leven zich helemaal uit in het Ice Funpark 4 Kids: een krabbelbaan, speeltuin, grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines!

Gratis treinen met NS Kids Vrij!
De leukste manier om in de kerstvakantie op stap te gaan is met de trein! Wist je dat kinderen t/m 11 jaar gratis met je meereizen als je een NS Kids Vrij abonnement hebt? Bestel hem nu, dan ga je deze vakantie al gratis op stap!Concertgebouw: Winterfeest!
Trek je mooiste kleren aan en feest op 23, 27, 28 of 29 december mee tijdens het Winterfeest in Het Concertgebouw in Amsterdam. En een feest is natuurlijk geen feest zonder spetterende muziek, een mooi verhaal en echte acrobaten!

Groot Kerstcircus Den Haag mét Kidsproof-korting!
Van vrijdag 22 december t/m 7 januari is het Groot Kerstcircus Den Haag! Een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin. Bestel via Kidsproof en krijg €7,50 korting per kaartje én een gratis programmaboekje t.w.v. €5,-!Spijkerschrift en kleitabletten
In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is er van alles te doen rond de prachtige tentoonstelling Nineveh. Kleitabletten boetseren, schrijven in spijkerschrift, een te gekke lichtshow en doe de speciale kinderaudiotour!

Een muzikaal kerstsprookje
Kom luisteren naar het muzikale voorleessprookje De Sneeuwkoningin bij Museum Speelklok in Utrecht! Zo leuk, tijdens het winterse sprookje spelen de magische muziekinstrumenten van het museum liedjes uit Frozen!