5 favoriete kinderboeken van een kenner!

8 september 2017
Het is bijna Kinderboekenweek. We vonden het leuk om een Top 5 te maken voor jullie van iemand die er verstand van heeft. René, eigenaar van De Houten Trein in Alkmaar heeft zijn 5 favorieten aan ons doorgegeven. En weet je wat nu zo leuk is, we mogen van álle 5(!) boeken een exemplaar weggeven! Dus hou onze Facebookpagina in de gaten!
Rene: "Ik heb gekozen voor boeken van de antroposofische uitgever Christofoor omdat die hele bijzondere boeken uitgeeft, waaronder het muziekboek dus. Daarnaast zijn deze boeken niet heel erg bekend bij het grote publiek en dat is wat ik graag wil want het bekende werk kopen ze wel online. Wisten jullie trouwens dat boeken overal dezelfde verkoopprijs hebben omdat dit bij wet zo geregeld is? Veel mensen denken dat online altijd goedkoper is maar bij boeken is dat dus niet het geval. Dus op naar de boekwinkel voor een echt stukje advies en écht mooie boeken!"

1. Een jaar in één dag
Volg van het lichte ochtendgloren tot de ijzige zonsondergang een meisje en haar hond. Ze reizen samen in één dag door de lente, zomer, herfst en winter. De illustraties kun je steeds opnieuw bekijken, er is zoveel op te zien. Op elke bladzijde staat een muzieknoot en als je daar op drukt, komt het seizoen in klank tot leven met muziek uit De vier jaargetijden van Vivaldi. Wat een verrassing! De kwaliteit is echt verbluffend goed, opgenomen met een echt orkest!2. De Notenkraker
Volg Clara op haar betoverende avontuur in deze navertelling van het klassieke verhaal. Zie hoe de Notenkraker strijdt met de Muizenkoning, ontmoet de Suikerboonfee, reis naar Snoepjesland en val van de ene verbazing in de andere. Note: zelfde boek als bovenstaand maar dan met het sprookje, ook erg gaaf! Komt over een week of 3/4 uit)3. Het camera boek
Dit boek staat vol met uitprobeersels: één ding op vijf manieren fotograferen, raadsels- dieren en onderwaterfotografie doen, een verborgen alfabet maken, trucs uithalen, met zon en schaduw iets grappigs maken, met kleur experimenteren, je vrienden laten verdwijnen in een emmer!? Te veel om zo snel op te noemen. De kleurrijke foto's naast elke opdracht laten precies zien hoe je het kunt doen. Aan de slag dus! We zijn benieuwd naar het resultaat.4. Mijn eerste buitenboek
Kikkers kwaken in het voorjaar, op een zomerse dag zoemen de bijen, herfstbladeren dwarrelen door de lucht, vogels laten sporen achter in de sneeuw. Het zijn de eerste indrukken die de natuur op een kind maakt. Dit is een opmerkelijk boek waar gedichtjes, recepten, feiten en indrukken elkaar afwisselen. Van strandjutten tot eendjes voeren, van het kijken naar eekhoorntjes en wormen tot het maken van een bramentaart of een vetbol. Het herinnert ons eraan, dat de natuur direct buiten onze voordeur begint en dat er veel te beleven en ontdekken valt. Overal waar je kijkt worden we omringd door pure schoonheid, als we er maar oog voor hebben. 5. Het hele jaarfeesten (inspiratie voor ouders om "smooth" de feestdagen door te komen!)
Een boek over hoe je dat nu doet, Sint Maarten op tijd voorbereiden, iets origineels hebben voor Sinterklaas zonder dat je van alles vergeet en ondertussen je kinderen op tijd naar school brengen en werken en eten koken.
Dit boek is een heel praktische hulp voor ouders die echt iets goeds willen met hun gezinsleven, de jaarfeesten willen vieren én het druk hebben in hun werkleven. Bedankt Lisa en Daan! Jullie nodigen ons uit om samen naar buiten te gaan, samen het eten voor te bereiden, verhalen te vertellen en veel te zingen.
Het boek inspireert, is geen naslaggids, maar haalt uit het antroposofische gedachtegoed datgene, wat tegenwoordig van pas komt en goed te doen is. Dit eerste deel begint met 11 november / Sint Maarten en behandelt de herfst- en winterfeesten.