icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Corona update: hoe zit het met theatervoorstellingen, evenementen, museum, etc

12 maart 2020
Corona Update - Gaat het door? Wat te doen? Het Zuiderzeemuseum en Marinemuseum heeft zijn deuren al gesloten t/m eind maart. Theater de Vest cancelt alle voorstellingen, Filmhuis Alkmaar sluit ook haar deuren. Hoe zit het verder bij ons in de regio?
Advies. 12- maart 2020

Gezien de huidige situatie met CORONA in Nederland en de richtlijnen van RIVM, is het niet zeker of evenementen/activiteiten door kunnen gaan. Er zijn de nodige afgelastingen. Bekijk daarom altijd de site van de organiserende partij om te bekijken of het doorgaat!

De nieuwe richtlijnen van het kabinet zijn om alle evenementen met meer dan 100 bezoekers te cancelen en musea te sluiten. Dit geldt tot en met 31 maart 2020.

Zuiderzeemuseum, Marinemuseum en Rijksmuseum hebben al bekend gemaakt te sluiten tot het einde van de maand.

Belangrijk
Check altijd eerst de website van de organiserende partij of de activiteit door gaat. Je komt op de site door op de pagina van jouw activiteit naar keuze op de roze websitebutton te klikken.

Tips
Voor kleinere evenmenten en bijeenkomsten adviseren we een eigen afgewogen keuze te maken. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Wanneer je wel wat wilt ondernemen, hebben we leuke tips:
Ga naar kleinschalige buurtspeeltuinen/kinderboerderijen in de buurt. Ook fijn: samen met je kind op ontdekkingstocht rondom je huis.

Check ook de thuiscategorie op Kidsproof met heel veel knutseltips en andere leuke ideeen. Wij hebben heel veel leuke recepten, knutselideetjes, schminkvoorbeelden en spelletjes voor je verzameld. Zo maken we er maar het beste van tijdens deze Corona tijden.

Sterkte allemaal!