De favorieten van .... Rieneke Seijts!

6 november 2017
Wij vinden het leuk om moeders uit de regio te vragen naar hun leukste tips en deze met jullie te delen. Wat is haar favoriete lunchtentje of in welke kinderkledingwinkel slaagt zij altijd. Wij hebben het gevraagd aan Rieneke Seijts, moeder van 2 kids en professioneel fotografe.
Rieneke woont in De Goorn, vlakbij Hoorn. Ze is moeder van dochter Robine (2010) en zoon Merijn (2013). Ze houdt van sporten, spelletjes en tijd doorbrengen met haar gezin en vrienden. Zij heeft haar eigen fotostudio en maakt schoolfoto's via Sgoolfotografie. We hebben haar gevraagd naar haar favoriete tips in de buurt. Lees je mee?

Het regent, wat zijn jouw adresjes voor een druilerige dag?
Mijn kinderen roepen altijd als eerste een binnenspeeltuin zoals Ballorig of lekker dichtbij voor ons Kinderparadijs Koggenland. Maar zelf hou ik meer van Vlinderado, de bioscoop Cinema Oostereiland of lekker schaatsen op de Westfries!

Wat zijn jouw tips voor het weekend? Wat is altijd leuk om te doen in het weekend?
Het liefste ga ik met de kinderen naar het bos of strand. Voor een wandeling en een frisse neus en vergeet niet een voetbal en wat lekkers mee!Bij welke kinderkledingwinkel(s) slaag je altijd? 
4everkidz in De Goorn, super leuke (betaalbare) merk kinderkledingwinkel. Waar je altijd super vriendelijk word geholpen.

Wat zijn jouw favoriete plekken waar je met kinderen lekker kunt eten en waar je je écht welkom voelt?
Onze kinderen eten het liefst pannenkoeken of patatjes, dus dan zitten we erg fijn bij Villa Groet in Avenhorn. Ze hebben er een speciale speel/activiteiten ruimte voor kinderen. En zelf kan je heerlijke gerechten kiezen van de à la carte kaart!

En als je gaat lunchen, heb je dan een favoriete plek?
Turf in Hoorn is echt super, gewoon een broodje pindakaas of hagelslag voor de kinderen en een grote zandbak, wat wil je nog meer..

Waar ben je geweest met het feestje van je kind of van welk feestje kwam jouw kind heel enthousiast terug?
Omdat mijn kinderen nog niet zo oud zijn kunnen de feestjes gewoon nog lekker thuis worden gevierd. Een fotospeurtocht waarbij ze de schat moeten zoeken, met een leuk thema of verhaal erbij, waar kinderen helemaal in op kunnen gaan. De spelletjes van vroeger, zoals stoelendans en snoephappen, doen het ook altijd goed!Wat vind jij een gave speeltuin of speelplek in de buurt? 
Voor een buitenspeeltuin gaan we vaak naar De stadspeeltuin Hoorn of De Neshof. Allebei overzichtelijk, betaalbaar en gezellig!

Wat is jouw pareltje? Een plek die heel kidsproof is, maar die nog niet veel mensen kennen?
Mocht de zon doorbreken, dan kan je heerlijk loungen bij Oranje Buiten in Hoorn. Kinderen kunnen zwemmen in het IJsselmeer en spelen op het strand, terwijl jij geniet van een hapje en drankje!

En tenslotte. Heb je misschien nog andere goeie tips voor ons?
Soms zijn kleine dingen voor kinderen al een hele onderneming. Koop bijvoorbeeld samen met je kinderen wat knutselspullen (bij de Action) en je dag is gevuld! Of ga met de trein of bus naar een stad om een ijsje te kopen!

Dank je wel Rieneke voor al je leuke tips! Kijk hier voor meer info over Rieneke op de website van Rieneke of op Sgoolfotografie.