De leukste Sinterklaas tips en uitjes voor de november maand!

13 november 2019
De spanning stijgt... Sinterklaas is bijna in Nederland! Een spannende en vooral ook gezellige tijd breekt aan. De leukste Sinterklaas uitjes & meer leuke tips vind je hieronder.
Sinterklaas uitjes

Het Grote Sinterklaashuis
Het Grote Sinterklaashuis van Nederland opent zijn deuren voor de 2de keer in Slot Assumburg. Gaaf zeg! Beleef en ervaar in de ruim 15 themakamers de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sint en zijn Pieten.

Sinterklaas intochten
Sint en de Pieten hebben de Pakjesboot volgeladen en zijn op weg naar Nederland. Maar waar en hoe laat komt hij aan? Wij hebben alle intochten in de kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet!

Een écht Pietendorp
Op 23, 24 nov en 1 dec wordt het Zuiderzeemuseum één groot Pietendorp! Havenpieten, Muziekpieten, Schoolpieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer bij. Reserveer vóór 15 november je tickets met € 4,00 korting!

Pakhuis van Sinterklaas
Voor alweer het tiende jaar mag Museum BroekerVeiling de locatie zijn van het Pakhuis van Sinterklaas. Lukt het jou om het pietenparcours af te ronden? Bekijk daarna het Sinterklaas toneelstuk of help de Pieten pepernoten bakken!Sinterklaasshow
Na de intocht is het feest in de Holle Bolle Boom met de Sinterklaasshow! Daarnaast geeft Piet elke dag een rondleiding door de Pietenkelder. Ook kun je komen klauteren in de Binnen en oefenen op het Pieten Parcours!

Christmas Show als cadeau
Carlo Boszhard, Celinde Schoenmaker en Buddy Vedder schitteren in The Christmas Show. Met dit kerstspektakel vol humor voor jong én oud wordt het een feestje! Nu via Kidsproof tickets vanaf €19,95. Pssst: top Sintcadeau!

Bezoek Pakjesboot 12 
Op 16 en 17 november meert de pakjes-boot van Sinterklaas aan in Hoorn. Kom je op bezoek? Je krijgt een uniek kijkje in de werkkamer van Sinterklaas, in de pakjeskamer en in de kombuis! Een onvergetelijk uitje voor de kids! Bestel kaarten met kortingSinterklaaspannenkoek
Zin in pannenkoeken? Maak de zak van Sinterklaas! Pak de randen van een pannenkoek bij elkaar, bind 'm vast met een dropveter of steek vast met ongekookte spaghetti. Versier met pepernotenen en klaar is je Sintmaaltijd. Bekijk 't recept

Meer leuke tips met kinderen

Kleine uurtjes
Kom rustig zwemmen met je baby of peuter tijdens de kleine uurtjes bij Ooghduyne in Julianadorp! In het laagseizoen gelden van maandag tot en met vrijdag gereduceerde tarieven. Dubbel pret dus!

Schaatsfeestje
Wil jij een cool feestje vieren? Dat kan op de Alkmaarse ijsbaan De Meent Bauerfeind. Je kunt kiezen uit 3 verschillende feestjes: Fun Curlen, Ice Challenge of gewoon lekker schaatsen in je eigen tempo.

#Hierteekenen festival
Neem je hele familie op 23 & 24 november mee naar het Rijksmuseum want dan is hier het #hierteekenen festival. Er zijn heel veel gratis tekenactiviteiten en tekentours waarin je nog beter leert kijken... en tekenen!

Vue Mega Kids Weekend
Yes! Frozen 2 is uit! Elsa moet met haar magische krachten de wereld redden. Op 23 en 24 november is het één groot feest bij Vue Alkmaar. Tijdens het Mega Kids Weekend draait Frozen 2 wel 3x per dag! Dus kies wanneer het jou goed uitkomt.

Schaatsen met het gezin  (http://www.kidsproof.nl)
Wij vinden het een échte hollande traditie in de wintermaanden: lekker schaatsen met het hele gezin! Bij IJsbaan De Meent Bauerfeind ben je lekker samen in de weer en geniet je van de buitenlucht. En daarna lekker opwarmen met choco!

Naar de Uitagenda
Staat jouw favoriete uitje er niet tussen? Of kun je deze dagen net niet? Scroll dan hier door de andere uitagenda-tips. In de uitagenda staan alle tips handig op datum. We hebben 'm deze maanden weer lekker vol gemaakt voor je!