Een dagje Alkmaar met het hele gezin!

21 april 2016
Doe binnenkort eens een dagje Alkmaar! Alkmaar, bekend als kaasstad, is een leuke stad met heel veel leuke plekjes om naar toe te gaan met de kids. Het station van Alkmaar ligt op loopafstand van het centrum. Heel veel plezier in Alkmaar!
Alkmaar, bekend als de kaasstad, is een leuke stad met heel veel leuke plekjes om naar toe te gaan met de kids. Hieronder onze favoriete adresjes.
 
Stadsstrand De Kade
Eén van mijn favoriete plekjes zodra de zon gaat schijnen! Heerlijk relaxed met je voeten in het zand op de Noorderkade. Een heerlijke plek met goeie muziek en lekker eten. Mijn meiden kunnen hier lekker in het zand spelen terwijl ik geniet van de skyline van Alkmaar!
 
Stadsstrand de Kade

Room Seven Outlet
De familie Olsthoorn (Oilily, Room Seven, PiP Studio) komt uit Bergen en dus is het niet verwonderlijk dat je in Alkmaar een gave outlet van Room Seven hebt. Met kinderkleding, beddengoed en ook een aantal andere leuke merken. Fijn winkelen!

Brownies & downieS Alkmaar 
Hier spreek ik graag samen met vriendinnen en hun kinderen af. Met een hele gave XL kinderspeelhoek is Brownies&downieS bij onze kids ook favoriet!

 
Kixx Kidswear 
In de winkel van Kixx Online slaag ik altijd. Ze hebben geweldige merken kinderkleding en enorm veel keuze. Zelfs nu mijn dochters groter zijn vinden ze de trein onder de grond en het grote aquarium nog steeds leuk! Zie ze maar weer mee te krijgen…Psst binnenkort krijgt de winkel een nieuwe look! Hou onze site in de gaten!

Hollands Kaasmuseum en de Kaasmarkt op vrijdag 
Alkmaar staat bekend als Kaasstad, dus als je in Alkmaar bent, moet je natuurlijk wel even naar het Kaasmuseum. Daar kunnen kinderen zien dat kaas en boter echt uit de melk van de koe worden gemaakt. TIP: in de zomervakantie is er tijdens de Kaasmarkt ook een Kinderkaasmarkt op het Waagplein!

De Houten Trein 
Een heerlijke nostalgische speelgoedwinkel, vlakbij het Waagplein in het centrum van Alkmaar. Naast kwalitatief goed speelgoed en leuke kadootjes, hebben ze ook veel kinderboeken. Als je binnenkomt weet je niet waar je kijken moet, zoveel leuks!

De Houten Trein
 
SOEPP 
In één van de leukste winkelstraatjes van Alkmaar startten twee jonge moeders samen SOEPP. In een huiskamerachtig sfeertje kies je één van de vijf dagverse biologische soepen, met zelfgemaakt brood & hummus. Het is er klein en bovendien vaak druk, maar zó gezellig!
 
Stadsboerderij de Hout mét superleuke speeltuin 
Een klein stukje lopen vanuit de stad, maar zó leuk, deze kinderboerderij! Er is een grote wei met geiten en schapen, waar je zelf ook in mag. Daarna nog even lekker spelen in de leuke speeltuin er tegenover.

Stadsboerderij de Hout
 
Hatshoe 
Met veel bekende merken en goed advies koop je hier de mooiste en hipste kinderschoenen. Zelf vind je er misschien ook nog wat leuks want de maten gaan van de allerkleinste maat 18 t/m 41.
 
Hatshoe

Intermezzo Hier kun je heerlijk koffie drinken of een broodje eten terwijl je kind(eren) lekker spelen in het kinderkeukentje! Fijne kaart met verse biologische producten. En leuke bediening! En als je weggaat, krijgen de kinderen een leuke verrassing uit de schatkist.
 
Net buiten de stad, maar zo’n leuke speeltuin: De Batavier
Deze ouderwetse speeltuin is echt de moeite waard. Lekker in de draaimolen, springen op de trampolines, in de minicars… Wij kunnen het hier uren uithouden. Je kunt hier heerlijk wat drinken op het zonnige terras mét goed zicht op de speeltuin. Fijne combi!
 
Meer leuke tips? Kijk op www.kidsproof.nl/alkmaar!