Favorieten van Sijtje van Saitee!

13 juni 2018
Ken jij het sieradenmerk Saitee? Wij wel en we zijn er gek op! En weet je wat nu zo leuk is? Er is net een nieuwe kindersieradenlijn van Saitee gelanceerd. Eigenaresse Sijtje is moeder van 2 meiden Sien en Saar. Tijd om haar te vragen naar haar favoriete kidsproof tips!
Het regent, wat zijn jouw adresjes voor een druilerige dag?
Sien en Saar zijn lekkere drukke meiden en houden niet van stilzitten (behalve als de tv aan staat haha), een binnen-speeltuin is dan wel favoriet. Wij gaan graag naar Jump Skillz in Alkmaar, dan kunnen de meiden helemaal los en kan ik meespringen of een boekje lezen! Zwemmen vinden ze ook heerlijk, dat doen we dan bij de Hoornse Vaart of de Wiel.

Wat zijn jouw tips voor het weekend? Wat is altijd leuk om te doen in het weekend?
Wij wonen in Warmenhuizen, dus vlakbij bos en strand. Heerlijk om lekker een wandeling door het bos en de duinen te maken (met eten en drinken mee zodat we onderweg kunnen picknicken, dat maakt een lange wandeltocht net wat leuker voor de meiden). Ook vinden de meiden het hertenkamp in Bergen altijd leuk! Een iets minder bekende, maar wel een hele leuke: kinderboerderij de Beestenboel in Zuid Scharwoude. Het is daar zo gezellig, en er zijn vaak leuke activiteiten voor de kinderen!Bij welke kinderkledingwinkel(s) slaag je altijd?
Ik moet bekennen dat ik veel online shop, ik ben vaak druk met werken en heb niet altijd zin en tijd om de stad in te gaan. Als we dan wel gaan shoppen met de meiden gaan we in Schagen naar Amazing Kids (leuke merken en leuke meiden in de winkel), naar Kleine Doerak in Warmenhuizen, Lancelot in Bergen of Cool Cat (panterprintjes-heaven!!). Ik ben enorm fan van Scotch R'belle, maar dan wel in combinatie met wat goedkopere basics. Broeken gaan snel stuk bij de knieën met 2 wilde meiden, dus die komen altijd bij H&M vandaan.Wat zijn jouw favoriete plekken waar je met kinderen lekker kunt eten en waar je je écht welkom voelt?
Bij de Klok in Warmenhuizen kun je leuk zitten en lekker eten! Kids zijn enorm welkom en kunnen met mooi weer spelen op de grote parkeerplaats (het is wel aan een doorgaande weg, dus met hele jonge kids misschien niet handig). Op woensdag is het team van Prachtwerk er: mensen met een verstandelijke beperking runnen dan de tent. Heel gemoedelijk, gezellig en leuk!!

En als je gaat lunchen, heb je dan een favoriete plek?
Wij doen op zaterdag vaak de week-boodschappen (super handig: dat scheelt doordeweeks enorm veel tijd!) en dat doen we vaak in Heerhugowaard. Als we dat doen gaan we vaak met z'n 4en lunchen bij Brasserie IJzer: ze hebben daar een lunch-special voor €10,- (soep en brood naar keuze) en dat delen we dan met de meiden. Waanzinnig lekker én betaalbaar. Onze favoriet: de romige curry-kokossoep en een broodje carpaccio! Onze meiden houden gelukkig van lekker en apart eten ;)Waar ben je geweest met het feestje van je kind of van welk feestje kwam jouw kind heel enthousiast terug?
Met het feestje van Sien zijn we naar JumpSkillz geweest, en aansluitend zwemmen in de Hoornse Vaart (wel handig om dat te doen als ze allemaal zwemdiploma's hebben). Met Saar haar feestje waren we bij Jump City. Heel saai he, haha, maar de meiden vinden het geweldig! Sien heeft eens een feestje gehad bij Tante Suus (www.tantesuus.com) en dat vonden ze echt HEEL erg leuk! Dus dat is wel een leuke tip, we gaan daar zeker zelf nog eens heen! Ze hebben de feestjes heel handig op leeftijd ingedeeld zodat je gemakkelijk op hun site kunt zoeken.

Wat vind jij een gave speeltuin of speelplek in de buurt?
OKB in Alkmaar is een hit bij onze meiden! Je betaalt €3,- per kind en de ouders mogen gratis mee.

Wat is jouw pareltje? Een plek die heel kidsproof is, maar die nog niet veel mensen kennen?
De ijssalon zelf kennen mensen waarschijnlijk wel, maar bij Picobello in Schagen kun je achter in de tuin heerlijk zitten in de zon! Er is geen verkeer, het is afgesloten en overzichtelijk dus je kunt er heel relaxed zitten. TIP: neem voor je kids een kids-ijscoupe! Ze kiezen zelf 2 smaken ijs en er zit een zakje met losse snoepjes en versiersels bij waarmee ze zelf hun ijscoupe kunnen versieren! Succes gegarandeerd!

Heb je nog andere goeie tips?
In de nieuwe Saitee winkel die medio sep/okt 2018 opent in Warmenhuizen kun je op vrijdagmiddag knutselen! Volg ons op Facebook voor alle info ;)

Dank je wel Sijtje voor je leuke tips! Ben je benieuwd naar de kindersieradenlijn van Saitee, binnenkort geven we een setje weg via onze Facebookpagina, dus hou die in de gaten!