Gave tips voor Pasen en de meivakantie!

16 april 2019
Hoera, het is weer meivakantie in de regio Kop van Noord-Holland! Heb jij al plannen om leuke dingen met je kinderen te doen? Lees hier onze tips voor leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten in de meivakantie van 2019! Ook voor Pasen en Koningsdag!
Bezoek de bronstijd
Ontdek de bronstijd in Huis van Hilde in Castricum. Tjabba en Sil nemen je mee op ontdekking. Er zijn allerlei workshops: zo kun je echt Romeins leren koken! Of geniet op Tweede Paasdag van een heerlijke brunch en kom eieren zoeken.

Waterpret voor jong en oud 
Bedwing jij de 17 meter lange Adventure Mega XL Run in zwembad Hoornse Vaart? Of doe mee met levend bingo en kom stoelendansen in het water. Vanaf 19 april kun je bij mooi weer ook lekker buiten zwemmen!

Vrolijke Voorjaarsdagen
Tijdens de Vrolijke Voorjaarsdagen zijn er weer allerlei SuperKOOLe activiteiten te beleven in het Museum BroekerVeiling. Speuren, knutselen, broodjes bakken, je eigen tuinkerstuintje maken en natuurlijk de dieren op de eilandjes aaien!

Geheime dieptes
Kom deze meivakantie naar het Marinemuseum in Den Helder en ontdek de voorstelling 'Geheime dieptes'. Doe mee met de ontwerpwedstrijd en maak je je eigen fantasie marineschip! Of knutsel je eigen onderscheiding in elkaar.Poppentheater 3-7 jaar
Johannes en Josefien wonen in een gezellig huisje. Buurvrouw Grietje komt op bezoek, ze wil graag haar zolderkamer opknappen. Zou Johannes haar daarbij willen helpen? Grietje wil de kamer verhuren, maar hoe gaat ze dat doen? Leuke voorstelling van Poppentheater Bergen.

Beleef de nieuwe Houtribdijk
Wist je dat het entreepaviljoen van het Zuiderzeemuseum dwars door de Houtribdijk loopt? Vlieg in het entreepaviljoen met een VR bril over deze dijk. Tijdens de 'Dag van ons water' op woensdag 1 mei is toegang tot het paviljoen gratis!

Workshops restaureren
Doe in de meivakantie mee met superleuke workshops in het Stedelijk Museum Alkmaar. Op woensdag en donderdag tussen 12-14 uur kun je binnenlopen en meedoen. Stap in de huid van een restaurator en verfraai je eigen schilderij!

Kom spelen bij de Swaan
In de meivakantie kun je úren spelen bij Speelpark de Swaan in Langedijk met het enorme springkussen, de glijbanen, waterfietsen, skelters en nog veel meer! Wie springt het hoogst of gaat het hardst? Neem je eigen picknick mee!Zwaai naar een zeehond
Voor wadlopen hoef je helemaal niet naar de eilanden, het kan super dichtbij! Met De Groot Recreatie in Hippolytushoef vaar je langs de zeehonden en daarna ga je 1,5 uur wadlopen met een gids. Sluit af met Fish & Chips! Boek zo'n toffe tocht! 

Holle Bolle Buiten open
Op Paaszaterdag gaat de Holle Bolle Buiten weer open. De buitenspeeltuin waar je heerlijk in de buitenlucht kunt spelen én spetteren. Inclusief Fonteinplein en Spetter & Spatbad. Nieuw in 2019: een openlucht zwembad!

Familiegidsen in het Rijks
Ontdek het Rijksmuseum in Amsterdam met één van de leuke familiegidsen! Duik in de Middeleeuwen, de 17de, 18de of 19de eeuw met spelletjes, opdrachten en verhalen! PS: Je bezoekt het Rijks nu voor €35 met de NS Trein, Tram & Ticket!

Terug naar 1940-1945
Hoe zag het leven van kinderen in de Tweede Wereldoorlog eruit? Eva, Jan, Nelly en Henk vertellen je het in het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam! En met het gratis speurboekje wordt je reis door de tijd extra spannend! (9+)Boswachter tips
De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer een aantal leuke buitentips voor je deze meivakantie! En ook in en rond de buitencentra is van alles te beleven!

Molendagen 
Tijdens de Molendagen op 11 en/of 12 mei worden bij vele molens in de regio activiteiten georganiseerd én er is een gratis bouwplaat verkrijgbaar! Een leuk familie-uitje!

Theater tip
Kom naar de vrolijke, zeldzame én originele kleutervoorstelling "De Man die alles weet" op 3 mei in Theater De Vest. Deze voorstelling is niet alleen superleuk, maar ook ontzettend grappig!

Voor museumfans 
Wat wordt de bestemming van jullie volgende museumbezoek? Ontdek samen in de meivakantie de leukste musea! Meld je kind vóór 5 mei aan als museuminspecteur, dan maakt hij of zij kans op een Museumkidspet en t-shirt.

#Alkmaarfietst
Deze meivakantie organiseert Alkmaar Sport 'De Proloog': allerlei sportieve activiteiten voor kinderen in aanloop naar het EK Wielrennen deze zomer. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten!Spelen en pizza bij Knoest
Met maar liefst twee speeltuinen en een grote air trampoline is Knoest op Camping Geversduin een echt speelparadijs! Sluit na een bosrijke fiets- of wandeltocht je dag af met een borrel op het terras en een heerlijke pizza.

Creatief binnen én buiten
Kom schilderen, kunst kijken en natuurboekjes maken. Lekker buiten in de tuin of in keet STUDIO C, de knalrode pipowagen van Museum Kranenburgh in Bergen. Met allerlei creatieve workshops voor de hele familie.

Waar vier jij Koningsdag?
Weet jij al waar jullie heen gaan op Koningsdag? Het wordt overal volop gevierd met allerlei Oranjefeesten! Wij hebben er een groot aantal voor je op een rijtje gezet! Nu nog kiezen.. Veel plezier!

Paas- en lenteknutsels (http://www.kidsproof.nl)
Met alle bloemetjes, lammetjes en vlinders is er inspiratie genoeg voor lenteknutsels. In onze blog vind je een paar eenvoudige voorbeelden voor een gezellige knutselmiddag met de kinderen....

En nog veel meer Kidsproofuitjes
In onze uitagenda kan je per dag zien welke leuke kinderuitjes er zijn in de Kop van Noord-Holland. En ook deze meivakantie is er zoveel leuks. Fijne vakantie!