Gehaktballen van Opa Piet!

31 januari 2020
Zullen we vanavond gehaktballen eten van Opa Piet? Deze vraag krijg ik regelmatig. We maken de gehaktballen gezellig samen en ze zijn toch lekker! Hieronder delen we het geheime recept! En wat denk je... nog eenvoudig ook! Kijk, daar houden wij van.
Gehakballen die ik zelf altijd maakte smaakte altijd een beetje flauw. Toen mijn kinderen na een logeerpartij thuiskwamen wilden ze de gehaktballen van Opa Piet eten, want díe hadden ze samen met opa gemaakt en die zijn tenminste lekker! Dus......

Wat heb je nodig:
- 500 gram gehakt
- zakje gehaktkruiden (Opa Piet gebruikt een zakje gehaktkruiden van Verstegen: tuinkruiden. Daar zit ook paneermeel in dus dan worden de ballen niet slap. Bij ons wel omdat wij een ander zakje gehaktkruiden hebben gebruikt)
- 3/4 ui
- 1 eiDoe het gehakt in een kom en kneed de gehaktkruiden en het ei erdoor

Snij het uitje in hele kleine stukjes en kneed ook de ui door het gehaktmengselGoed kneden zodat alles lekker gemengd isDaarna maak je 4 of 5 ballen (net hoe groot je ze wilt). Zorg ervoor dat je het stevig aandrukt, want bij mij gebeurd het regelmatig dat ze uitelkaar vallen :( Zet een braadpan op met bakboter, laat de boter heet worden en leg de gehakballen er voorzichtig een voor een in.Donna (11 jaar) heeft ze zelf gemaakt en zoals je ziet zijn de uitjes niet helemaal gelijk verdeeld, maar dat geeft helemaal niets.

Nu moet je de gehakballen aanbraden en zorgen dat ze rondom bruin zijn. Het draaien doen wij voorzichtig met 2 houten spatels.

Als ze allemaal rondom bruin zijn aangebraden, giet je er voorzichtig een kopje water bij en doet de deksel op de pan.

Ongeveer 20 minuten laten pruttelen op laag vuur en dan .....tadaaaaaaa en lékker dat ze zijn! 
A-an taaaaa-fel :-)