Een middag naar de Schaapskooi, het speelbos én het strand in Bergen aan Zee!

16 februari 2019
Wat een weertje, het lijkt wel lente en dan is het óók nog voorjaarsvakantie! Wij gingen samen naar de Schaapskooi in Bergen daar zijn nu lammetjes, maar het is heel goed te combineren met het kabouterpad, speelbos, duinen en het strand is ook héél dichtbij. Kortom een heerlijke middag buiten in de natuur en het kost niets!
Ben je op zoek naar een gratis uitje in de voorjaarsvakantie? Ga dan naar de Schaapskooi in Bergen. Eerst kijken bij de schattige lammetjes, dan ravotten, klimmen en klauteren in het speelbos en daarna door naar het strand. Heerlijk!

Als je de Eeuwige Laan uitrijdt in Bergen, ga je bij de rotonde rechtsaf de Zeeweg op. Dan zie je eerst de Schaapskooi aan je rechterhand en iets verder is dan de parkeerplek waar je de auto gratis kunt parkeren.

Volg de borden met Schaapskooi (eerst rechtdoor en later rechts), het is ongeveer 5 minuutjes wandelen.Aangekomen bij de Schaapskooi kan je in de voorjaarsvakantie alle dagen van 12:00 - 16:00 gratis de lammetjes bekijken. Als je binnenkomt is het een geblaat van jewelste, haha wat een herrie!De meiden bleven lang kijken bij die schattige lammetjes. Ze komen naar je toe en likken vaak aan je hand. En je ziet ze dartelen, huppelen en springen, dat is zo'n schattig gezicht!

Als je op zondag komt, dan kan je daarna het Kabouterpad nog lopen. (€ 2,50 per kindje, contant betalen!) Een leuke route voor de allerkleinsten! Je kunt binnen, naast de Schaapskooi een rugtasje halen en samen de route lopen.Onze meiden hebben nog even in het speelbos in een boom geklommen, op takken gestaan en bij het poeltje gekeken, toen was het mooi geweest. Je kunt ook vanuit de Schaapskooi een duinwandeling maken. Je hebt dan wel een duinkaart nodig, die je kunt kopen bij de automaat die daar staat. Je betaald € 1,80 voor een dagkaart, kinderen t/m 17 jaar zijn gratis, dus dat valt reuze mee.Wij zijn daarna even doorgereden naar het strand van Bergen aan Zee, daar ben je met 5 minuten, dus dat is heel leuk om even mee te pakken. Toen wij gingen was het prachtig weer, dus we hebben een stukje gewandeld, schelpjes gezocht, de meiden hebben radslagen gemaakt en toen zijn we bij een strandpaviljoen op het terras gaan zitten. Heerlijk!Kortom een héérlijke buitendag met bos, lammetjes, schaapjes, klimmen, klauteren en eindigen met strand. 

Ik hoop dat je het een leuke tip vindt, zo'n middagje weg. Heb jij ook zo'n leuke combi? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl

Fijne vakantie!

Claudine

TIP: kijk eens in onze Eropuit categorie bij het thema natuur, daar staan alle stranden, parken en bossen in de buurt!