Hackshield

21 april 2020
Gezocht: Junior Cyber Agents (8-12 jaar) voor de gemeenten Alkmaar, Den Helder, Koggenland, Langedijk en Heerhugowaard!

Gamen voor de Burgemeester!

Als ik mijn zoon vertel dat hij na zijn schoolwerk ook nog even op de computer mag om iets te leren over veiligheid op het internet denk ik niet dat ik hem erg enthousiast krijg. Dus wat doe ik? Ik vertel heb dat hij lekker mag gamen. Nou ja, mág... hij móet gamen, in opdracht van de burgemeester nog wel! Vecht tegen Cybercriminaliteit!

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via een spannende game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Zo leren ze niet alleen zélf iets; ze kunnen daarna anderen ook adviseren!

Als Cyber Agent in opleiding leren kinderen alles over hacken, veilig internetten en online gevaren. Wat is een goed wachtwoord? Wat zijn data? Hoe bescherm je jouw data? Kinderen leren spelenderwijs zoveel belangrijks, hiermee kunnen ze zeker ook hun ouders en opa's/oma's van goede tips voorzien!Word Junior Cyber Agent van de gemeente & win!

Alle Junior Cyber Agents maken kans om leuke prijzen te winnen en om Junior Cyber Agent van hun eigen gemeente te worden. Als Junior Cyber Agent van de gemeente maak je bovendien kans om gehuldigd te worden door de burgemeester! Wow... dan heb je nog eens een goed verhaal op school!

De huldiging vindt plaats op woensdagmiddag 13 mei. De burgemeester van Heemstede, Astrid Nienhuis, zal samen met een politie-agent zeven Junior Cyber Agents (één uit elke deelnemende gemeente) virtueel huldigen via een videocall. Er wacht de Junior Cyber Agents een bijzondere verrassing! 

Waar wacht je op? Kom in actie!

Op de website van Join Hackshield kun je een gratis account aanmaken en beginnen aan de basistraining. Volg de stappen, het wijst zich vanzelf! Om kans te maken om geselecteerd te worden voor de huldiging moeten de Junior Cyber Agents op vrijdag 8 mei in de top10 van hun gemeente staan. Om kans te maken is het daarom belangrijk om je gemeente in te vullen in je profiel zodat de score per gemeente kan worden bijgehouden op de website van HackShield.

Onze ervaring; Waar ik zelf nog even aan het kijken was hoe hij zich door het spel zou moeten navigeren, had mijn 8-jarige zoon het binnen een mum van tijd al helemaal door, mijn hulp was niet meer nodig. Na afloop trof ik mijn laptop keurig afgesloten aan. 'Mama ik heb al je programma's afgesloten en de computer uitgezet. Dat doe jij nooit hè, maar dat is dus heel belangrijk!' Okeeeeee wijsneus... en dit was dus level 1? Ben benieuwd wat hij me nog meer gaat leren... 

Klik via de website button door naar de site van HackShield en ga aan de slag!

In onderstaande videoboodschap worden kinderen opgeroepen om mee te doen:Join HackShield wordt ondersteund en gefaciliteerd door Noord-Holland Samen Veilig, een integraal samenwerkingverband van onder meer de volgende deelnemende gemeenten: Haarlem, Den Helder, Koggenland, Langedijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Heemstede!