Het is herfst!

21 september 2018
Herfst! De dagen worden korter, het weer natter en kouder. Maar niet getreurd, ook de herfst is een seizoen waarin je heel veel leuke dingen kunt ondernemen.

Er zijn heel veel leuke kinderactiviteiten binnen het thema herfst. Leuk én leerzaam! En regent het dan toch een keer pijpenstelen? Dan hebben wij volop tips voor gezellige binnen-activiteiten.

Naar het theater bijvoorbeeld. Er zijn weer fantastische kindervoorstellingen in de theaters bij ons in de buurt. We hebben hier een Theaterspecial voor gemaakt met de leukste kindervoorstelling van Cool kunst en cultuur en Theater de Vest. Naar de film is ook altijd een goed idee als het regent. Bij Filmhuis Alkmaar draaien vaak bijzondere kinderfilms en bij Vue Alkmaar kun je terecht voor de nieuwste kinderfilms! Of wat dacht je van een bezoekje aan het Stedelijk Museum Alkmaar! Wil je nog meer tips voor als het regent? Check dan onze blog hierover! Andere leuke uitjes voor de komende tijd vind je in de Kidsproof Uitagenda.

Meer zin in een middagje thuis? Doe dan eens inspiratie op in onze thuisrubriek. Hier vind je in de categorie herfstinspiratie veel leuke ideeën voor een paar gezellige uurtjes thuis. Ga bijvoorbeeld spinnensoep maken, uiltjes knutselen van dennenappels of maak met bladeren dit lieve egeltje.

Toch lekker naar buiten ook met nat weer? Ga dan naar de Schoorlse Duinen, laarzen aan, regenjas aan en stámpen in die plassen! En dan bij thuiskomst kaarsjes aan een kopje thee of warm choco en die zelfgemaakte spinnenkoekjes opeten!

Veel herfstplezier!