Naar het Westfries Museum in de zomervakantie!

26 juli 2017
Vandaag gaan we naar het Westfries Museum voor de Virtual Reality tour en de Alchemistes tentoonstelling. Alchemewattes? Dat vroegen wij ons ook af. Lees snel verder!

Toen we aankwamen kregen we een warm welkom van een hele aardige mevrouw. Met haar gingen we mee het museum in.

Bij de tentoonstelling Alchemistes kregen we allebei een ipad. Daarna gingen we naar binnen.Het was best wel spannend, want het was heel donker en ineens ging er een man praten op een scherm. We schrokken allemaal en moesten lachen! Er kwam een filmpje over het drakenei. Na het filmpje gingen we door een gordijn naar binnen.Daar zagen we meteen het drakenei in een kooi. Het bewoog!We mochten door de tentoonstelling heen en zelf bedenken wat er in het ei zou zitten, dus je eigen fantasie draak maken. We begonnen met de eerste opdracht. Met de ipad scan je het plaatje op de muur en dan krijg je een vraag. Die vraag moest je beantwoorden. Bijvoorbeeld welke vorm heeft jouw draak, welke huid, welke poep (haha) en welk geluid maakt jouw draak en nog veel meer. Door alle vragen te beantwoorden maak je je eigen fantasie draak.Whaa, deze was leuk! Als je de ipad in een gleuf stopt naast deze kop, dan gaat de draak vuur spuwen en mag je je hand erin houden. Hé, het voelt warm!Aargh dat voelt gek! Ik ging even voelen welke vacht mijn draak zou hebben!Even ruiken hoe jouw draak uit zijn mond ruikt. Gatsie!Op de foto hierboven zijn we bij het geluid dat onze draak maakt. Hier kun je drukken op alle knopjes en dan komt er een geluid. Kies dan het geluid dat jouw draak maakt.Hier werken we samen met elektro. Donna wijst het dier aan en ik het nest. Hoe je merkt dat het antwoord goed is? Dan gaat de lamp branden!

Mijn draak!
Iedere keer als je een antwoord geeft, krijg je goud in je balkje. Als je balkje bijna helemaal vol zat, moet je naar het begin, daar staat het (bewegende) drakenei, die moet je scannen en vervolgens komt in je ipad scherm welke draak je bent. Ik was een ijsdraak en mijn zusje een elfjesdraak. De ijsdraak vond ik er heel vet uitzien.Ik vond het heel leuk omdat je gewoon je eigen draak mocht verzinnen en dat gebeurt niet zo vaak! We mochten óveral aankomen en door ruiken, voelen en doen maakten we onze eigen draak.

Met een virtual reality bril terug in de tijd!
Na wat limo gingen we verder met de VR tour. We kregen een grote zwarte bril en een koptelefoon op en liepen in het Hoorn van 600 jaar geleden, net echt! Er waren wel enge mannen van vroeger, maar ik vond het echt supercool! Ik zag mijn eigen voeten niet meer, dat was echt heel raar.


Toen we weggingen kregen we een snoepje: een kaugum drakenei! Ik vind het echt een hele grote aanrader, ik zou in de zomervakantie zeker een keertje gaan kijken. Enne ik hoorde van mijn moeder dat de kinderen gratis naar binnen mogen!

Groetjes van kidsproofreporters Loïs (9 jaar) en Donna (8 jaar)