icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Naar het ZAAIste museum van Nederland!

22 februari 2016
Sarah (10 jaar) is onze nieuwe kidsproofreporter. Ze is nog nooit in Museum BroekerVeiling geweest en ze is heel blij dat ze erheen mag om verslag te doen!
Samen met mijn nichtjes gingen we met de auto op weg naar Museum BroekerVeiling. Ik was er nog nooit geweest, dus was reuze benieuwd. Ik keek m’n ogen uit, maar al gauw werden we aan het werk gezet! 
 
Zaaien
We begonnen met zaaien! We kregen een bakje zaadjes mee, naambordjes en een pen. Als je naar buiten loopt, dan staat daar een oranje bord. Hier staat precies op hoe je moet zaaien. Met je vinger een gaatje in de aarde prikken, het zaadje erin en klaar is kees! Ik heb mijn naam en de datum op het naambordje geschreven. Ik ben zo benieuwd wat er over een maand is uitgekomen! Ik wil zeker terug om te kijken!
 
Audiotour
Bij binnenkomst mochten we kiezen tussen een speurtocht of een audiotour. Wij kozen voor de audiotour. Het apparaatje van de audiotour hang je om je nek en je kunt deze telkens tegen een bord houden met een zwarte telefoon en dan vertelt boer Arie een verhaal. Dat was leuk en leerzaam. Ik wist bijvoorbeeld niet dat zuurkool in een fabriek wordt gemaakt!
 
Veilen
Om 13:00 uur begon de veiling. Er was een grote klok die ronddraaide. Ook was er een mevrouw die had een jurk van vroeger aan en vertelde hoe het veilen vroeger in z'n werk ging. Toen mochten wij ook meedoen met veilen. Dat was leuk! We hebben een rode paprika, gele paprika, sperziebonen en mandarijnen gekocht!
 
Even uitrusten
We gingen naar het restaurant om even een soepje te eten. Hier ben ik alvast begonnen met het schrijven van mijn blog :)
 
Rondvaartboot
Om 14:00 uur vertrok de rondvaartboot. Dit duurder ongeveer drie kwartier. Een man, Jan de Jong, vertelde over de geschiedenis van de eilandjes. Het begon te regenen, dat was best jammer. Er mochten ook nog kinderen sturen!

 
Expositieruimte
We gingen ook nog naar een soort speelhal met quizjes. Hier heb je een pasje voor nodig die je bij binnenkomst krijgt. Deze kun je scannen en dan kun je opdrachten doen en die moet je oplossen en dan krijg je punten op je pasje. Het was leuk om dit met z'n tweeën te doen. Ook zijn er allemaal verhalen en informatie over hoe het vroeger o.a. ging met de groenten op het land en op de veiling! Op het laatst kun je de Kloetgroet naar jezelf mailen. Dan stuur je jezelf een foto waar jouw hoofd in een soort kool is geplakt. Haha heel grappig!
 
 
Zaaikalender en zaadjes mee naar huis!
Toen we weggingen kregen we een mooie zaaikalender en zaadjes mee naar huis. Ik had radijsjes gekozen. Ik ga ze meteen planten thuis!
 
Het was een hele leuke dag, écht een dagje uit. We zijn er bijna 4 uur geweest en dan hebben we nog niet eens buiten gespeeld en bij de diertjes gekeken door de regen! Ik vind het een heel leuk museum en je kunt er ook een bootje huren in de zomer! Ik ga vragen of we dat in de zomer met papa en mama kunnen doen, kan ik meteen kijken of ik kan oogsten!
 
Groetjes van Sarah
 
TIP: klik nog even door voor meer informatie over Museum BroekerVeiling!