TOP 3 zomerse prentenboeken van een kenner!

30 juli 2020
Kinderboekenwinkel De Vrolijke Boekenwurm heeft voor ons een heerlijke selectie van 3 boeken gemaakt om uit voor te lezen en even lekker bij weg te dromen. Met een boek kun je zomaar even ergens anders zijn......zonder op reis te hoeven!
Petra, eigenaresse van De Vrolijke Boekenwurm, heeft de ervaring dat (groot)ouders vaak niet tot een keuze van een boek kunnen komen door het enorme aanbod aan boeken. Deze zomervakantie wil ze jullie daar graag bij helpen. Ze heeft 3 lekkere zomerse titels uitgekozen voor de allerkleinsten (wat eigenlijk niet te doen is voor een echte Boekenwurm, zoveel leuke, grappige en mooie boeken) 

De zomerse prentenboek TOP 3

1. Boer Boris heeft het heet
2. Een ijsje
3. De leukste vakantie ooit

1. Boer Boris heeft het heet:
Een nieuw boek van het duo Ted van Lieshout en Philip Hopman: ' Boer Boris heeft het heet!'
Op de vrolijke illustraties is goed te zien dat niet alleen Boer Boris het heet heeft maar ook alle boerderijdieren.......vooral de arme schapen. Boer Boris helpt de arme schapen snel uit hun warme jasjes zodat ze fijn kunnen dartelen in de wei. En van de enorme berg wol worden warme mutsen, jassen, truien en dekens gemaakt. Die komen misschien beter van pas dan je denkt…

De mening van de Vrolijke Boekenwurm:
Dit is al weer het dertiende deel van het bekende boertje met zijn overall en zijn rode laarsjes aan. Maar vervelen gaan de verhalen van Boer Boris nog lang niet! Hij is namelijk zonder twijfel de leukste boer van Nederland en dit nieuwste boek is ook nog eens een heerlijk zomerboek. Geniet van de blozende varkentjes, huppelende schaapjes, blote billetjes, het muisje onder een parapluutje, een groot kampvuur en nog veel en veel meer!

Categorie: prentenboek
Schrijver: Ted van Lieshout & Philip Hopman
Leeftijd: geschikt voor 2-4 jaar
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 13,952. Een ijsje

Alle dieren vinden dat ze een ijsje verdient hebben. Maar wie verdient het ijsje het meest??
De hond is heel erg braaf geweest. Maar de aap kan een heel bijzonder kunstje. Het varken is net in bad geweest en verdient wel een beloning. De kikker heeft het veel te warm en de geit heeft ontzettende honger. Dus wie krijgt dat overheerlijke ijsje??

De mening van de Vrolijke Boekenwurm:
Met deze warme dagen gaat er niets boven een heerlijk ijsje, de voorkant van dit boek doet ons denken aan een verkoelend raketje. Maar ook het formaat van het boek is opvallend, door zijn kleinere formaat is het boek goed vast te houden voor jonge kinderen. En we kunnen jullie verzekeren dat het verhaal en de aandoenlijke illustraties een grote glimlach op je gezicht gaan toveren. Aanrader! Maar pas op: je krijgt wel zin in een waterijsje.

Categorie: prentenboek
Schrijver: Sylvia van Ommen
Leeftijd: geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 14,993. De allerleukste vakantie ooit

Jip en papa gaan op vakantie, niet naar Amerika, maar ze gaan kamperen. Jip heeft er zin in en hij weet al veel over kamperen. Je hebt een tent nodig en ook nog een campinggasje en wandelschoenen. Hij verheugt zich op slapen in een tent en kanovaren. Maar er gaat veel mis: papa weet niet hoe hij de tent moet opzetten, eten maken op een campinggasje blijkt lastig en ook het kanovaren is niet zo eenvoudig als gedacht…….

De mening van de Vrolijke Boekenwurm:
Het vrolijk ogende prentenboek staat vol felgekleurde illustraties die je meteen doen denken aan een zonnige zomer. Het verhaal staat vol grappige situaties die voor iedereen die weleens gekampeerd heeft, herkenbaar zullen zijn. Er zijn ook een grappige details in de illustraties te ontdekken zo bestaat de nummerplaat van vaders auto uit de letters van de voornaam van Jip, zwemt een otter rugslag in de rivier en speelt een kikker met een bootje op diezelfde rivier. Kortom een heerlijk boek voor alle avonturiers die op vakantie gaan of thuis blijven……wij wensen iedereen een allerleukste vakantie ooit toe!

Categorie: prentenboek
Schrijver: Seb Braun
Leeftijd: geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
Uitgever: De Fontein
Prijs: € 13,99Al deze boeken zijn te koop bij De Vrolijke Boekenwurm in Alkmaar. Veel leesplezier! Naar de website