Sleeën zonder slee: 8 tips voor alternatieven

5 februari 2021
Gaat het eindelijk sneeuwen, heb je geen slee kunnen kopen! Maar met deze tips kan je zonder slee toch van die gave heuvel af! Je kunt bijvoorbeeld zelf een mooie slee maken. Bekijk onze tips voor een alternatieve slee en roetsj die besneeuwde heuvels af!
Zo maak je zelf een slee

Sleeën zonder slee

  Ligt er eindelijke een keer sneeuw, zijn de winkels dicht! Heb je geen slee kunnen bemachtigen, dan kunnen de kinderen evengoed van de heuvels af, maar dan met een zelfgemaakte slee, een uitstekend alternatief! 

1.
 Een oude wasmand is de perfecte maat voor een kind en glijdt bovendien als een malle. Touwtje eraan en je kunt ‘m ook gebruiken tijdens een wandeling door de sneeuw.

2. Ligt er op zolder nog een koffer die zijn beste tijd wel heeft gehad? Koffers met een gladde buitenkant werken ook wonderbaarlijk goed als slee.

3. We hebben allemaal wel een flinke plastic shopper in de kast. Bind aan één van de hengsels een koord en gebruik ‘m als trekslee voor je peuter.

4. Ook op een simpele vuilniszak bedwingen je kinderen menig sneeuwheuvel. Zitten en glijden maar.

5. Hopelijk heb je het oud-papier nog niet weggebracht. Op een stevig stuk karton maak je namelijk ook flink vaart in de sneeuw. Wel even goed inpakken met ducktape, anders houdt deze slee het niet lang vol.6. Voor de kleine kontjes: op een plastic frisbee kun je ook prima glijden.

7. Eerlijk, we hebben het nog niet getest. En we weten ook niet of ie heel blijft. Maar een potje sleeën kan vast ook op een zwemband, luchtbed of opblaasbaare flamingo.

8. En als laatste: gebruik dat bodyboard dit keer niet in de zee, maar in de sneeuw.

Pssst....Op zoek naar een leuke plekken om te sleeën in Alkmaar? Dit zijn onze 5 favoriete sleeheuvels in en om Alkmaar!

Veel sneeuwplezier!

TIP: klaar met sleeën? Kijk hier nog even voor leuke spelletjes in de sneeuw!