Tentoonstelling 'Liefs van Julia' bij Huis van Hilde

25 april 2019
Er is een nieuwe familietentoonstelling bij Huis van Hilde in Castricum en Kidsproof reporter Donna is er naar toe geweest om de tentoonstelling te bekijken en ze heeft ontdekt dat er nog veel meer te zien en te doen is!
Kidsproof vlog tentoonstelling Liefs van Julia Donna nam pas een kijkje bij de nieuwe familietentoonstelling met schatten uit de bronstijd bij het Huis van Hilde. Wat was dat leuk!

De tentoonstelling 'Liefs van Julia' presenteert de resultaten van de grootste opgraving in Noord-Holland ooit. Er zijn meerdere topvondsten voor het eerst te zien. Ook kun je op virtual reality tour en een kijkje nemen in de Bronstijd. Neem vooral een kijkje in de kinderhoek. Donna: “ik vond het superleuk en ook heel leerzaam, het was echt héél leuk”!

VR-tour door de Bronstijd
Ronduit spectaculair is de virtual reality-tour door de bronstijd! De kijker maakt kennis met Julia, een meisje van zestien jaar die in de film vertelt over haar leven in de bronstijd. Het skelet van Julia is tijdens de opgravingen in Bovenkarspel gevonden; ze stierf jong en is samen met een jongeman begraven. Haar gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd en ze is in de tentoonstelling in vol ornaat te bewonderen.

Activiteitenprogramma voor groot en klein
Voor kinderen is de tentoonstelling een belevenis; er is een interactieve hoek met spellen en je kunt een replica van de bronsschat opspelden of een speurtocht doen. Groot en klein kan met echt materiaal van een opgraving aan de slag in de ArcheoHotspot. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek, een lezingenprogramma en tal van activiteiten in de mei- en zomervakantie.