Op stap met peuters en kleuters

23 september 2020
Het is soms best zoeken om voor peuters en kleuters, leuke (uit)tips te vinden. Daarom staat deze blog helemaal in het teken van peuters en kleuters! Hieronder check je de allerleukste adresjes en activiteiten (zowel binnen als buiten) om met je kleintje te bezoeken.
Uitjes met peuter en kleuter

Uitjes met peuters en kleuters in de Kop van Noord-Holland


1. Kabouterpad
Ga samen op zoek naar kabouters in het bos! Een kabouterpad is superleuk en een waar avontuur voor de kleine. In deze blog hebben we 4 onwijs leuke kabouterpaden bij jou in de buurt op een rij gezet. De meeste routes zijn niet langer dan 2 kilometer. Door alle vrolijke opdrachten tussendoor, lopen de kinderen spelenderwijs de route. Ideaal voor een middag op stap met het hele gezin!

kabouterpad

2. Elfendeurtjesroute
Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen hebben ze een heerlijk speelbos en een hele leuke Elfendeurtjes route. De elfjes laten zich zelden zien, maar op de route door het speelbos vind je de deurtjes waarachter ze wonen. Bij elk elfendeurtje hoort een opdracht voor de kinderen. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen en het dier wat er bij hoort meenemen.

3. Lunchen met je peuter of kleuter
Hebben jullie na al dat wandelen trek gekregen? Ga dan lekker samen lunchen met je peuter of kleuter. Bij deze leuke, kindvriendelijke lunchplekken kun je heerlijk bijkomen terwijl de kinderen spelen. Dat wordt smullen!3. Trampoline springen voor peuters en kleuters
Bij Streetjump Alkmaar kunnen de állerkleinsten jumpen tijdens de speciale Mini Jump uren voor peuters en kleuters! Bij Streetjump Alkmaar hebben ze op dinsdag t/m zondag een speciaal uurtje voor de kleintjes. 

Mini jump voor de kleintjes

4. Ballenbak ochtend voor peuters en kleuters
Spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Het kan allemaal bij Ballorig! Van maandag t/m vrijdag buiten de vakanties is er peuterochtend bij Ballorig. Kinderen tot 5 jaar die voor 12:00 uur binnen zijn betalen dan maar €5,50 en papa's en mama's mogen gratis mee. Op donderdag kun je zelfs meedoen met het peuterdansen!

5. Samen zwemmen
Tijdens het Ouder- en babyzwemmen kun je op een leuke en ontspannen wijze samen met jouw kleine baby zwemmen in Zwembad Hoornse Vaart. Tijdens het zingen van vrolijke liedjes leert jouw baby zich op z'n gemak te voelen in het water en kun jij genieten van je baby die overduidelijk plezier heeft. Voor peuters en kleuters is er het Ouder-Kind zwemmen! Uiteraard kan je ook vrijzwemmen bij de Hoornse Vaart in Alkmaar. Ze hebben een hele leuke waterspeeltuin, speciaal voor de allerkleinsten!

6. Gruttenochtend in de speeltuin
De OKB is een heerlijke speeltuin voor met mooi weer. Vanaf 1 april t/m het einde van de herfstvakantie kun je hier heerlijk komen spelen. Op woensdag- en vrijdagochtend is er een speciale Gruttenochtend van 10:00 - 12:00 uur voor kinderen t/m 6 jaar.

7. Naar de diertjes
Vind jij het ook zo leuk om samen naar de kinderboerderij te gaan? Wij ook! Maar eens een ándere kinderboerderij is ook leuk voor de afwisseling. Daarom hebben wij een blog met al onze favoriete kinderboerderijen gemaakt. 

8. Naar het bos
Boswandelingen met kinderen zijn altijd een goed idee. In de Kop van Noord-Holland zijn zoveel mooie bossen te vinden  In deze blog vind je de leukste routes en bossen voor een dagje uit met de kids in de Kop van Noord-Holland